بررسی شیوع نقطه ای و دوره ای اختلالات عضلانی اسکلتی در کارگران صنایع فولادسازی: کاربرد مدل لجستیک چندمتغیره با رویکرد چندسطحی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی دانشجویی آمار
  • کد COI اختصاصی: ISSSC02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد وکیلی بصیر

دانشجو، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

محمد غلامی فشارکی

استادیار آمار، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

مقدمه و هدف:اختلالات اسکلتی عضلانی یکی از مهمترین شاخصهای سلامت فردی در سازمانهای مختلف به خصوص صنایع سنگین به شمار می آید. لذا این مطالعه با هدف اصلی برررسی شیوع نقطه ای و دوره ای اختلالات اسکلتی عضلانی در بین کارگران صنایع فولاد سازی انجام شد.مواد و روشها:مطالعه حاضر از نوع مطالعات مقطعی بوده که از اردیبهشت ۱۳۹۴ تا خرداد ۱۳۹۵ در کارخانه فولاد مبارکه اصفهان و با استفاده ازروش نمونه گیری طبقه ای متناسب انجام شده است. از پرسشنامه نوردیک برای تعیین سطوح ریسک اختلالات استفاده شده است.در این پرسشنامه سابقه داشتن / نداشتن اختلالات در نواحی نه گانه بدن، در دو زمان ۷ روز اخیر و ۱۲ ماه اخیر به ترتیب به عنوانشیوع نقطه ای و شیوع دوره ای مورد ارزیابی قرار میگیرند. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار SPPS نسخه ۲۵ ، R نسخه ۴ / ۴ / ۳ وآزمون آماری کای دو استفاده شده است.نتایج:بیشترین شیوع نقطه ای اختلالات اسکلتی عضلانی در کمر، زانو، دست/ مچ و گردن به ترتیب با درصدهای - ۲۰ / ۳۰ ، ۴۰ / ۲۵ ،۷۰ / ۲۳ و ۷۰ / ۲۰ بود که این ترتیب برای شیوع دوره ای به صورت کمر، گردن، زانو و دست/ مچ به ترتیب با درصدهای ۷۰ / ۴۹ ،۵۰ / ۳۵ ، ۲۰ / ۳۳ و ۹۰ / ۲۴ گزارش شد. همچنین شانس شیوع دوره ای اختلالات گردنی بیشتر متاثر از شیوع نقطه ای اختلالاتشانه/بازو و گردن و شیوع دوره ای اختلالات پا/ قوزک بیشتر متاثر از شیوع نقطه ای اختلالات دست/ مچ، زانو و کمر گزارش شد.نتیجه گیری:با توجه به ارتباط بدست آمده بین شیوع نقطه ای و دوره ای اختلالات اسکلتی عضلانی در این مطالعه میتوان شیوع نقطه ای اختلالات -اسکلتی عضلانی را به عنوان یک پیشگویی کننده محکم برای شیوع دوره ای اختلالات اسکلتی عضلانی پیشنهاد نمود .

کلیدواژه ها

اختلالات اسکلتی عضلانی، پرسشنامه نوردیک، صنایع فولاد.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.