نقش اینترنت اشیاء (IoT) در ارتقاء صنعت کشاورزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NTCONF05_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قلی پور گنجگاه

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز

فخر الدین خموشی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز

مهرداد اصغری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز

عادل طاهری حاجی وند

استادیار گروه بیوسیستم، دانشگاه تبریز، تبریز

چکیده

کشاورزی از گذشته تا به الان از مهم ترین و اساسی ترین نیازهای بشر بوده است. افزایش جمعیت، تغییر عادات غذایی، محدودیت منابع، و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، مشکلاتی هستند که کشاورزان را مجبور به تولید بیشتر با مصرف کمتر منابع می کند. کشاورزی پایدار به جهت مقابله با مشکلاتی مانند تغییرات آب وهوایی، فرسایش زمین، تراکم، شوری، و آلودگی خاک، از دست رفتن تنوع زیستی، برداشت بیرویه از منابع آبی،افزایش هزینه های تولید، کاهش تعداد کشاورزان، و کاهش جمعیت روستایی، پدید آمده است. یکی از راه های مقابله با این مسائل و مشکلات، وهمچنین افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی، استفاده از "کشاورزی هوشمند" می باشد. توسعه کشاورزی هوشمند نه تنها منجر به بهبود عملکرد کشاورزان، و کاهش هزینه ها در این عرصه می شود، بلکه به حل مشکلات موجود در این زمینه و دست یابی به توسعه موثر کشاورزی نیز کمک می کند. در این پژوهش به نقش اینترنت اشیاء در ارتقاء صنعت کشاورزی پرداخته شد، و این نتیجه حاصل شد که اینترنت اشیاء قادراست با کنترل تمام عوامل محیطی تاثیرگذار، صنعت کشاورزی را برای غلبه بر مشکلاتش توانمند کند. پژوهش حاضر جزو پژوهش های توصیفی-تحلیلی به شمار می رود، و جهت گردآوری داده ها از روش مطالعات اسنادی، مطالعات کتابخانه ای، و ثبتی استفاده شد

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء، کشاورزی هوشمند، توسعه کشاورزی، کشاوزی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.