کاربرد تصمیم گیری با معیارهای چندگانه MCDM در انرژی های تجدیدپذیر

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: NTCONF05_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه دهقانی عشرت آبادی

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

عباس روحانی

گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

سیامک خیبری

دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

چکیده

این مقاله مروری بر کاربرد MCDM در منابع انرژیهای تجدیدپذیر دارد. تصمیم گیری با معیارهای چند شاخصه دارای روش های مختلفی است که هرکدام مزایا و معایبی دارند. اینکه نتایج حاصل از به کارگیری متدهای مختلف در حل یک مسئله واحد با MCDM چقدر به هم نزدیک است از چالش های بررسی شده در این مطالعه میباشد. در این مقاله ابتدا به بررسی مطالعاتی پرداخته می شود که درزمینه انرژی های تجدیدپذیر از MCDM جهت حل مسئله تصمیم گیری استفاده کرده اند، سپس پژوهش مربوط به مکانیابی بیواتانول که در ایران با استفاده از روش بهترین و بدترین (BWM) انجام شده است را با یکی دیگر از روش های MCDM که روش آنتروپی شانون میباشد مکانیابی کرده و نتایج این دو روش را با هم مقایسه می کنیم. در پایان به بیان راهکارهایی جهت کاهش ایرادات متدهای مختلفمی پردازیم

کلیدواژه ها

تصمیمگیری با معیارهای چندگانه، بهترین و بدترین روش، روش سلسله مراتبی، مقایسات جفتی، آنتروپی شانون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.