شناسایی فروچاله ها با استفاده از تکنیک تداخل سنجی راداری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهلمین گردهمایی ملی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI40_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز شیخ شریعتی کرمانی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، فارغ التحصیل بخش جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

محمد محمدحسنی

عضو هیئت علمی بخش زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهران، ایران

چکیده

فرونشست سطح زمین در اثر استخراج بیرویه از منابع آب زیرزمینی، یکی از رویدادهایی است که در ایران به وفور مشاهده شده است. با توجه به استخراج بیرویه منابع آب زیرزمینی در کشور، روزبهروز استانهای بیشتری دچار فرونشست زمین شده یا در معرض خطر فرونشست زمین قرار میگیرند از جمله استانهای کرمان، تهران، خراسانرضوی، همدان، گلستان و اصفهان را میتوان نام برد. دشت کبودرآهنگ همدان غنی ترین دشت استان همدان از نظر دارا بودن منابع آب زیرزمینی میباشد اما در سال های اخیر به علت برداشت بیش از حد از آبهای زیرزمینی به منظور تامین نیازهای کشاورزی و صنعتی و عدموجود نظارت کافی بر این مسئله، به شدت با افت سطح آبهای زیرزمینی مواجه شده است که سبب بروز فرونشست و البته وقوع فروچاله ها در شهر کبودرآهنگ شده است. در این پژوهش از روش تداخلسنجی راداری به کمک تصاویر راداری ماهواره SENTINEL-۱ با استفاده از نرم افزار SNAP برای پایش فرونشست و فروچاله استفاده شده است و نرخ فرونشست و تعدد فروچاله ها گزارش شده است.

کلیدواژه ها

فرونشست، فروچاله، تداخل سنجی راداری، شهر کبودرآهنگ، استان همدان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.