کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی در مدل سازی عناصر اقلیمی(بارش و دما)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI10_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امان اله فتج نیا

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محمد واقفی

استادیار سازه های هیدرولیکی، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی

علی احمد آبادی

دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

آرش ادیب

استایار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه شهید چمران-

چکیده

یکی از ابزارهایی که امروزه کاربرد آن در هواشناسی و اقلیم شناسی برای مدیریت و تحلیل داده های اقلیمی غیر قابل انکار است، نرم افزارهای GIS می باشد. سیستم اطلاعات جغرافیایی ابزاری قدرتمند و مؤثر جهت همپوشانی، پردازش، تجزیه و تحلیل لایه های اطلاعاتی عناصر مختلف هواشناسی می باشد که با کمک آن می توان به ایجاد یک پایگاه داده(Database) قدرتمند و مدیریت صحیح داده ها پرداخت. سپس با استفاده از نرم افزارهای GIS، همچنین دیگر داده ها مانند تصاویر ماهواره های هواشناسی جهت تجزیه و تحلیل، پردازش و استخراج داده های جدید از آنها جهت مدل سازی عناصر اقلیمی مانند بارش، دما، رطوبت، نقطه شبنم و ... کمک گرفت که هدف از آن دستیابی به نتایج بهینه در جهت پیش بینی دقیق و تعیین میزان واقعی هر کدام از این عناصر می باشد. هدف از این تحقیق بررسی تواناییهای GIS در مدل سازی عناصر بارش و دما می باشد.

کلیدواژه ها

مدل سازی، دما، بارش،GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.