ارزیابی سطح زیر کشت با رویکرد سنجش از دوری در گوگل ارث انجین (مطالعه موردی: استان آذربایجان غربی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تغییرات محیطی با استفاده از فناوری سنجش از دور و GIS
  • کد COI اختصاصی: ENVIRS02_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آروین میرعلیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

الهام قبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران،پردیس ابوریحان

چکیده

داشتن آمار و اطلاعات مناسب از زمینهای زراعی و سطح زیر کشت اراضی آنها نقش مهمی در مدیریت و برنامه ریزی اراضی کشاورزی ایفا میکند و یکی از پارامترهای مهم به منظور برنامه ریزی موفق و اجرای کارآمد برنامه ها در بخش کشاورزی میباشد. هدف از این پژوهش محاسبه سطح زیر کشت اراضی زراعی با استفاده از روش ها ی نوین سنجش ازدور در استان آذربایجان غربی که به عنوان یکی از استان های اصلی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه می باشد که با بحران شدید خشکی دریاچه ارومیه به دلیل عدم تامین حقابه دریاچه و توسعه اراضی کشاورزی روبه رو بوده است. جهت مدیریت و برنامه ریزی داشتن آمار و اطلاعات در کمترین زمان با دقت مناسب بتواند سطح زیر کشت منطقه را برآورد نماید ضروری می باشد به همین دلیل موردپژوهش قرار گرفت. در این تحقیق سطح زیر کشت اراضی زراعی (آبی و دیم) استان آذربایجان غربی با استفاده از تصاویر ماهواره لندست ۷ و ۸ در سامانه ابری گوگل ارث انجین ۱ پرداخته شد. برای این منظور از شاخصهای پوشش گیاهی NDVI۲، EVI۳ و LAI۴ به صورت فصلی ۴ تصویر ۳ ماهه طی سال های ۱۳۹۸ تا ۱۳۸۸ استفاده گردی د، جهت نمونه برداری برا ی طبقه بندی از محصول GFSAD۵ ناسا بهره گرفته و از دو الگوریتم ماشین بردار پشتیبان و کمترین فاصله استفاده گردید، درنهایت نتایج با آمار سطح زیر کشت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی مورد مقایسه قرار گرفت و مشاهده گردید که نتایج به دست آمده از الگوریتم طبقه بندی ماشین بردار پشتیبان دقت بسیار خوبی جهت تفکیک اراضی زراعی و محاسبه سطح زیر کشت برخوردار است.

کلیدواژه ها

سطح زیر کشت، گوگل ارث انجین، GFSAD، SVM

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.