ارزیابی میزان دقت روشهای متداول درونیابی جهت تهیه نقشه دمای استان ایلام

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تغییرات محیطی با استفاده از فناوری سنجش از دور و GIS
  • کد COI اختصاصی: ENVIRS02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 219
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حاجی کریمی

استاد تمام دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

سمیه حیدری

دانشجویکارشناسی ارشد، مدیریت بیابان دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام

چکیده

در مطالعات جغرافیایی برداشت اطلاعات اغلب به صورت نقطه ای انجام میشود.معمولا ضرورت دارد اطلاعات حاصل از نمونه برداری نقطه ای به سطح تعمیم داده شود. هدف از این پژوهش ارزیابی میزان دقت روشهای درونیابی متداول شامل روشهای وزن دهی عکس فاصله (IDW)، اسپلاین و کریجینگ در تهیه نقشه دما استان ایلام می باشد. اطلاعات مربوط به دما از ۹ ایستگاه واقع شده و با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) و روشهای مختلف درونیابی، نقشه های میزان دما با روش های مختلف تهیه شد و سپس روشهای مختلف با استفاده از دو معیار ضریب وایازشی و ضریب وایازشی تعدیل شده ارزیابی شدند که بر اساس نتایج حاصله روش IDW با توجه به میزان ضریب وایازشی ۰/۷۰۵ و ضریب وایازشی تعدیل شده ۰/۴۰۹ از دقت بالاتری برای منطقه موردمطالعه برخوردار بود.

کلیدواژه ها

دما، وزن دهی عکس فاصله، اسپلاین، کریجینگ، درونیابی، ایلام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.