ارائه الگویی جهت تدوین راهبرد برون سپاری منابع انسانی در بخش دولتی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای مدیریت منابع انسانی، دوره: 14، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HRMJ-14-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان ایرانپور

نویسنده مسئول: دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، گرایش منابع انسانی، دانشگاه آزاد سنندج، سنندج، ایران

رویا شاکری

استادیار، مدیریت تکنولوژی، گرایش مدیریت تحقیق و توسعه، دانشگاه آزاد سنندج، سنندج، ایران

کیومرث احمدی

استادیار، مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد سنندج، سنندج، ایران

چکیده

هدف این پژوهش ارائه الگویی جهت تدوین راهبردهای برون سپاری منابع انسانی در بخش دولتی ایران مطالعه موردی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بود. روش پژوهش کیفی از نوع استراتژی داده بنیاد و میدان پژوهش شامل مدیران و کارشناسان و مشارکت کنندگان از طریق نمونه گیری نظری انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها در حوزه عمل، از تحقیقات میدانی و ابزار مصاحبه استفاده شد. نتایج نشان داد که شرایط علی موثر بر برون سپاری فعالیت های منابع انسانی در حوزه جذب و آموزش، در مجموع ۴ کد محوری شامل اصلاح نظام جذب و آموزش منابع انسانی؛ کاهش هزینه ها؛ کیفیت فرآیند جذب و آموزش و بهره وری و شرایط زمینه ای شامل توسعه همکاری های برون سازمانی؛ خلق ظرفیت درون سازمانی و سیاست های کلان کشور و نیز شرایط مداخله گر شامل ضعف فرهنگ؛ عدم حمایت ناشی از ناآگاهی؛ ضعف نظارت و کنترل؛ نبود موسسات آموزشی معتبر و باسابقه و ضعف دانشی در سازمان است. همچنین راهبردهای اتخاذ شده برون سپاری فعالیت های منابع انسانی، در مجموع ۵ کد محوری فرهنگ سازی؛ بهسازی ساختار منابع انسانی؛ دقت در انتخاب موسسات آموزشی و آگاه سازی مدیران و نظارت مستمر و نیز پیامدها شامل کاهش هزینه ها؛ پوشش ضعف نیروی انسانی بخش آموزش و جذب و کیفیت آموزش ها و خدمات بود. در بخش مدل نهائی نیز۱۲ مولفه ارایه شد.

کلیدواژه ها

برون سپاری, منابع انسانی, جذب, آموزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.