بررسی عوامل موثر بر طبقه بندی مشتریان در شرکت صنایع شیر ایران (پگاه) با استفاده از تکنیک های داده کاوی (مطالعه موردی مشتریان استان گیلان وآذربایجان شرقی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی سراسری فناوریهای نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF11_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور اسماعیل پور

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران، همدان

رضا کاظمی ایمن آبادی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت فناوری اطلاعات، واحد همدان دانشگاه آزاد اسلامی،ایران، همدان

چکیده

امروزه سازمان ها باید برای حضور قدرتمند در بازار و توانایی رقابت با دیگر شرکت ها توجه بسیاری به مشتریان و بحث طبقه بندی آن هاداشته باشند . لازم است شرکت ها و سازمان ها تمامی مشتریان بالفعل و بالقوه خود را در دسته های مختلف تقسیم نمایند و بر اساسآن برای هر دسته از مشتریان فرآیند های مختلفی را تعریف نمایند، علت اصلی طبقه بندی مشتریان یکی تفاوت نیاز های گروه هایمختلف مشتریان است و دوم اینکه علارغم ارزشمند بودن تمامی مشتریان برای سازمان ، برخی از مشتریان برای سازمان وارزشمند ترندو نیازمند تعاملات ویژه و خاص نیز می باشند. هدف از این تحقیق بررسی عوامل موثر بر طبقه بندی مشتریان در شرکت صنایع شیر ایران(پگاه) با استفاده از تکنیک های داده کاوی است. تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی و از نوع اکتشافی بود، روش گرد آوری اطلاعات بهصورت میدانی انجام شده است. در این پژوهش از شاخص های مختلفی در طبقه بندی مشتریان استفاده شده است. تعداد جامعه اماری۳۶۵۹ عدد از مغازه داران خرده فروشی در استانهای گیلان و آذربایجان شرقی بود.برای رسیدن به اهداف این پژوهش از تکنیک هایمختلف داده کاوی استفاده گردید. مدل مورد نظر با تعداد ۱۵ عدد ویژگی و تعداد ۳۶۵۹ نمونه اجرا شد. و از الگوریتم های مختلفیاستفاده شد ، نتایج الگوریتم های مختلف کلاس بندی با در نظر گرفتن آزمون t و بادر نظر گرفتن سطح معناداری ۰.۰۵ مورد مقایسهقرار گرفت و مشخص شد که الگوریتم نیوبیز، گزینه بهتری نسبت به الگوریتم جی ۴۸ برای حل مسئله می باشد و به جواب بهتری میرسد . سپس از الگوریتم های جانسون و ژنتیک برای حل مسئله استفاده شد و این دو الگوریتم به جواب های یکسانی برای مسئله دست یافتند.

کلیدواژه ها

طبقه بندی، مشتریان، صنایع شیرایران،پگاه،تکنیک های داده کاوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.