اثربخشی آموزش تنظیم هیجان مبتنی بر تئوری گراس بر خودشفقت ورزی و ابعاد آن در افراد با علائم اختلال دوقطبی نوع دو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICJLP04_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ستارپناهی

کارشناس ارشد، روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور، واحد عسلویه، بوشهر، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف «تعیین میزان اثربخشی آموزش تنظیم هیجان مبتنی بر تئوری گراس بر خودشفقت ورزی وابعاد آن در افراد با علائم اختلال دوقطبی نوع دو» انجام شد. پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی زنان دارای اختلال دوقطبی نوع دو مراجعهکننده به مرکز مشاوره و خدمات رواندرمانی شهر بوشهر در سال ۱۴۰۰ بود که با روش نمونه گیری در دسترستعداد ۳۰ نفر انتخاب و به پرسشنامه شفقت ورزی به خود (نف، ۲۰۰۳) پاسخ دادند. داده ها با روش های آمارتوصیفی و تحلیل کواریانس چندمتغیره و با SPSS نسخه ۲۶ تحلیل شد. نتایج نشان داد که در مرحله پس آزمون بین میانگین نمره خودشفقت ورزی و ابعاد آن شامل مهرورزی به خود (P=۰/۰۰۱, F=۱۸/۳۷ و Eta=۰/۶۲۰)، خود داوری (P=۰/۰۰۰, F=۰/۹۹ و Eta=۰/۷۱۹)، انسانیت عمومی (P=۰/۰۰۰, F=۱۱/۸۷ و Eta=۰/۶۵۹)، انزوا (P=۰/۰۰۰, F=۱۵/۶۸ و Eta=۰/۷۲۳)، ذهن آگاهی (P=۰/۰۰۰, F=۲۳/۰۴ و Eta=۰/۸۱۰) و همدردی بیش از حد (P=۰/۰۰۰, F=۱۶/۶۹ و Eta=۰/۷۱۳) در آزمودنی های دو گروه در مرحله پس آزمون تفاوت معنادار بود که حاکی از اثربخشی برنامه مداخله ایی است (P< ۰/۰۵). لذا به روانشناسان و برنامه ریزان حوزه سلامت روان توصیه می گردد در کنار دارو درمانی به این شیوه مداخله در راستای کاهش علائم روانی و افزایش حالاتهیجانی مثبت توجه ویژه مذول دارند.

کلیدواژه ها

آموزش تنظیم هیجان، خودشفقت ورزی، اختلال دوقطبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.