تاثیر مولفه های پایداری زیست محیطی در شهر هوشمند

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری، عمران، شهرسازی و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب
  • کد COI اختصاصی: ICACU01_1120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمدطاهری

گروه معماری ، واحد کرمان ، دانشگاه ازاد اسلامی ، کرمان ، ایران

چکیده

با گسترش شهرنشینی و دستاوردهای شهری، آلودگی های زیست محیطی که از مهم ترین تولیدات یک شهر است توان پایداری آن را به شدت کاهش داده، به گونه ای که کیفیت محیط زیست به پایین ترین درجه خود رسیده و همه شاخص های پایداری دگرگون گردیده است.در شهرسازی هوشمند و پایدار اختلاط و هم جواری فعالیت های شهری مجاز است و به کاهش مصرف انرژی و افزایش خودکفایی می انجامد. استفاده از فناوری هوشمند در کالبد ساختمان باعث بهبود کیفیت زندگی شده و همین امر علاوه بر کاهش اتلاف انرژی در افزایش سطح کیفی محیط زیست طبیعی نقش بسزایی را ایفا می کند و زمینه ای برای ایجاد حس تعلق مردم به شهرهای جدید فراهم می آورد. همین امر سبب می شود سرریز جمعیت شهرهای بزرگ که اغلب به مزایای ساکن شدن در مادرشهر آگاهی یافته اند و مفهوم فاصله از قطب های مادر شهری را به خوبی درک کرده اند، به دلیل زیرساخت های مناسب ارتباطی و ایجاد اشتغال در شهرهای جدید، ساکن شدن در این شهرها را به مادر شهرها ترجیح داده که برآیند این مسائل موجبات بهبود نظام شهری را فراهم می نماید. محیط به معنی کالبد شهر و طبیعت پیرامون آن شامل زمین، آب وهوا، منابع طبیعی و موجودات دیگر است. ازاین رو با توجه به شاخصه های تشکیل دهنده محیط زیست می توان به رهنمودهایی دست یافت که ارتقای کیفیت محیط زیست و جلوگیری از فرسایش و تخریب محیط پیرامون را سبب شود در این شناسایی کیفیت محیط، خود باعث پایداری در زیستگاه طبیعی شده که عوامل موثر در محیط زیست پایدار بر ارتقاء سطح کیفی آن نقش بسزایی ایفا می کند. برای بهره وری مناسب از طبیعت لازم است معیارهایی که این حیات را به خطر می اندازد موردبررسی قرار گیرد. هدف اصلی تحقیق حاضر شناخت مولفه های موثر بر پیاده سازی شهر هوشمند است. روش تحقیق، توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر منابع کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.