بررسی عوامل موثربر فرایند سیلابزنی مواد شیمیایی مختلط به مخازن نفتی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین کنگره مهندسی نفت ایران
  • کد COI اختصاصی: IPEC02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1078
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شبانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن،دانشگاه صنعتی سهند

مهدی باقری پورحقیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن،دانشگاه صنعتی سهند

چکیده

به افزایش روزافزون قیمت نفت و کاهش برداشت اولیه از مخازن استفاده از روش های افزایش برداشت موردتوجه قرار گرفته است.از روش های افزایش برداشت را می توان روش های حرارتی،شیمیایی،تزریق گاز و ... نام برد. بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده کشورمان ایران دارای پتانسیل تولید 84 میلیارد بشکه نفت توسط با توجه روش های شیمیایی می باشد و پس [ [ 9 از کشورهای عربستان و آمریکا در رده سوم دنیا قرار گرفته است این در حالی است که متاسفانه تا کنون هیچ گونه پروژه شیمیایی در ایران انجام نشده است .بنابراین انجام پژوهش های گسترده در زمینه افزایش برداشت توسط مواد شیمیایی در کشور عزیزمان ایران ضروری می نماید. یکی از موثرترین روشهای شیمیایی سیلابزنی مواد مختلط شیمیایی(alkaline/surfactant/polymer) به مخزن می باشد که با توجه به قیمت کنونی نفت روشی کاملا توجیه پذیر می باشد.گام مهم به منظور بهبود بازدهی این روش تعیین مقادیر بهینه پارامترهای موثر می باشد بنابراین درک بهتر عوامل موثر بر سیلابزنی شیمیایی ضروری می نماید. در این مقاله تاثیر پارامترهای مختلف بر یکی از روشهای مهم شیمیایی یعنی سیلابزنی مواد فعال کننده سطحی/پلیمر/آلکالین ها به مخزن بررسی خواهد شد.

کلیدواژه ها

افزایش برداشت ،سیلابزنی ،شیمیایی،عوامل موثر،مخزن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.