امکان سنجی مقطع نگاری با بهره گیری از سیستم کارگو اسکنر به روش مدل سازی و تجربی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فناوری آزمونهای غیرمخرب، دوره: 2، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_JNDTT-2-9_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمحمد بیگ زاده

پژوهشکده کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران

مجتبی عسکری

پژوهشکده کاربرد پرتوها، سازمان انرژی اتمی، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران

علی طاهری

پژوهشکده کاربرد پرتوها، سازمان انرژی اتمی، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، تهران، ایران

چکیده

امروزه مقطع نگاری کامپیوتری کاربردهای گسترده ای در سیستم های تصویربرداری پزشکی و صنعتی دارند. در مقطع نگاری تصویر درون اجسام با استفاده از اسکن در زوایای مختلف و بازسازی تصویر به دست می آید. مقطع نگاری صنعتی در بسیاری از حوزه های صنعتی برای بازرسی داخلی قطعات مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از کاربردهای کلیدی آن در صنعت، تشخیص عیوب، بازرسی غیر مخرب، آنالیز شکست، اندازه شناسی، آنالیز مونتاژ و کاربردهای مهندسی معکوس بوده است. در این مطالعه امکان سنجی مقطع نگاری یک نمونه فانتوم استاندارد با بهره گیری از سیستم کارگو اسکنر خودرویی انجام شد. فانتوم متشکل از ۹ میله با قطر ۵، ۱۰ و ۲۰ میلیمتر از جنس آهن، آلومینیوم و پلی اتیلن بود. هندسه اصلی این سیستم از یک آشکارساز خطی آرایه ای و چشمه پرتوزای گاما تشکیل شده است. برای بازسازی تصاویر پروجکشنهای جسم از دو روش ریاضی MLEM و BackProjection استفاده شد. در ابتدا سیستم مقطع نگاری پیشنهادی با استفاده از کد مونت کارلوی MCNPX شبیه سازی شد. خروجی سطح مقطع جسم از نقطه نظر روش بازسازی بکار گرفته شده و هندسه تجربی و شبیه سازی شده با یکدیگر مقایسه شدند.

کلیدواژه ها

مقطع نگاری کامپیوتری, تصویربرداری گاما, کد MCNPX, آزمون قدرت تفکیک, آزمون تباین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.