شبیه سازی عددی رطوبت گیر مبتنی بر ممبران صفحه ای با کانال های جریان مارپیچ مختلف

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سی امین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME30_426
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امانی

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک

کاظم محمدزاده

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک

چکیده

در تحلیل حاضر، سه طرح کانال جریان مارپیچ برای رطوبت گیر مبتنی بر ممبران صفحه ای از نظر معیارهای عملکردی مانند نرخ رطوبت زدایی (DR) و افت فشار (ΔP) طراحی و ارزیابی شدند. دمای هوا و رطوبت نسبی ورودی سمت خشک در ℃۲۷ و صفر درصد تنظیم شده است و دما و رطوبت نسبی هوای ورودی سمت مرطوب در ℃۴۰ و ۸۵% ثابت در نظر گرفته شده است. نرخ جریان هوای ورودی طرف های خشک و مرطوب هر دو در محدوده ۶۰-۲۰ لیتر در دقیقه کنترل می شود. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که طراحی هندسی کانال های جریان تاثیر قابل توجهی بر عملکرد رطوبت زدایی رطوبت گیر دارد. مشخص شده است که غلظت بخار آب و توزیع دما در خروجی همه کانال های پیشنهادی جریان مارپیچ تقریبا یکسان است و کانال های مارپیچ با سه و شش ورودی به نوعی اوردیزاین می باشند. تحت عبور جریان هوا با نرخ ۳۰ تا ۶۰ لیتر در دقیقه، مشاهده می شود که DR و ΔP کانال های مارپیچ سه، شش و نه ورودی به ترتیب نزولی هستند. همچنین، اندازه و تعداد ورودی و خروجی های کانال تاثیر زیادی بر افت فشار دارد. نتایج نشان می دهد که عملکرد رطوبت زدایی هر سه طرح کانال مارپیچ تقریبا یکسان می باشد ولی رطوبت گیر با کانال جریان مارپیچ با نه ورودی کمترین افت فشار را فراهم می کند. از این رو، این طراحی کانال می تواند کاندید مناسبی برای بکارگیری در رطوبت گیر مبتنی بر ممبران صفحه ای باشد. یافته های این مطالعه می تواند برای طراحی رطوبت گیرهای جدید مفید باشد.

کلیدواژه ها

کانال جریان مارپیچ، رطوبت گیر مبتنی بر ممبران صفحه ای، نرخ رطوبت زدایی، دمای اپروچ، ضریب عملکرد، افت فشار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.