لزوم انجام مطالعات زیست محیطی در صنعت حفاری

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی صنعت حفاری
  • کد COI اختصاصی: NIDIC01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا صمدی

شرکت ملی حفاری ایران - دانشجوی دوره دکتری تخصصی

چکیده

امروزه انجام پروژههای حفاری در مقیاس ملی و بین المللی مستلزم ارائه گزارشات ارزیابی زیستمحیطی قبل و بعد از انج ام حفاری است. عملیات حفاری یک چاه نفت از ابتدا تا انتها، اثرات متعددی را بر روی محیط اطراف که همانا محیط زیست می باشد خواهد گذاشت . حفر گودال های زمینی در جوار دستگاه های حفاری،جهت دفع مواد زائد ،پساب و کنده های حفاری ، نفوذ سیال حفاری به درون سازند در حین عملیات حفاری ، دفع پساب و کنده های بدون آب دریا و چند نمونه دیگر از مواردی هستند که باعث آلودگی منابع آب و محیط زیست می شود . پروژه های صنعتی یا عمرانی در صورتی ماندگار و برای جامعه زیستی مقبول واقع خواهد شد که در راستای اهداف توسعه پایدار طرح ریزی و اجر ا شود .بدین منظور توجه به اثرات زیست محیطی که یکی از مهمترین ارکان توسعه پایدار است در اجرای پروژه های نفتی انکارناپذیر خواهد بود .با توجه به نقش مهم و استراتژیک نفت و توسعه آن در سطح کشور و همچنین جدید بودن موضوع ارزیابی زیست محیطی استراتژیک در کشور پیشنهاد می گردد ازSEA (Strategic Environment Assessment در اجرای پروژه های حفاری نفت استفاده گردد

کلیدواژه ها

ارزیابی زیست محیطی استراتژیک، آلودگی منابع آب، توسعه پایدار، پروژه های حفاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.