بررسی فنی و اقتصادی جهت بهبود عملکرد آب شیرین کن MED

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سی امین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME30_266
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی تیموری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

محسن مقیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

سعید ضیایی راد

استاد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

محمدرضا سلیم پور

استاد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

چکیده

با توجه به رو به زوال بودن منابع انرژی فسیلی، لزوم بهینه-سازی مصرف انرژی و استفاده از انرژی های اتلافی بیش از پیش احساس می شود. کشورمان ایران دارای مرز آبی وسیعی به طول ۲۷۰۰ کیلومتر با دریاهای خزر، خلیج فارس و عمان می باشد و در نتیجه دارای پتانسیل خوبی برای شیرین سازی آب دریا جهت استفاده در صنایع آب بر و آب شرب است. به علت وجود نیروگاه-های متعدد در کنار دریا، می توان آب شیرین کن های حرارتی را با نیروگاه ترکیب کرد تا از حرارت اتلافی گازهای داغ خروجی از اگزوز توربین گازی برای به جوش آوردن آب دریا استفاده کرد و به این وسیله، بدون صرف انرژی اضافی، مقادیر زیادی از آب دریا را شیرین سازی نمود. یکی از دغدغه های سرمایه گذاران صنعت برق و آب انتخاب سیستم آب شیرین کن بهینه و اقتصادی می باشد که در پژوهش حاضر چهار سیستم آب شیرین کنMED-RO ، MED-TVC، MED و MED-AD از دو جنبه فنی و اقتصادی بررسی شده است. به منظور بررسی فنی، محاسبات ترمودینامیکی مربوط به چهار سیستم آب شیرین کن فوق در نرم افزارهایAspen-Hysys ،Thermoflow و Rosa انجام گردید، تولید آب شیرین و برق هر سیستم محاسبه شد و نتایج مربوطه، با در نظر گرفتن نرخ های جهانی آب، برق و سوخت، جهت آنالیز اقتصادی وارد نرم افزارComfar گردید تا اقتصادی ترین ترکیب نیروگاه و آب-شیرین کن انتخاب شود. پس از انجام محاسبات ترمودینامیکی و اقتصادی، اقتصادی ترین سیستم MEDAD به دست آمد. لازم به ذکر است بیشترین تولید آب شیرین متعلق بهMED-RO و غیراقتصادی ترین سیستم، MED می باشد.

کلیدواژه ها

آب شیرین کن، نیرگاه حرارتی، MED،MED-AD ، MED-RO، MED-TVC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.