بررسی تجربی اثر چیدمان های مختلف پیچ بر رفتار اتصالات کامپوزیتی پوسته ناسل توربین بادی دو مگاواتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سی امین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME30_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدین غزنوی اسگوئی

استادیار، پژوهشگاه نیرو، گروه انرژیهای تجدیدپذیر، تهران

عباس بحری

استادیار، پژوهشگاه نیرو، گروه انرژیهای تجدیدپذیر، تهران

چکیده

برخی از قطعات توربین های بادی مگاواتی کامپوزیتی می باشند. از جمله این قطعات پوسته ناسل و دماغه است که به دلیل بزرگ بودن ابعاد و پیچیده بودن هندسه در توربین های مگاواتی، از کنار هم قرار گرفتن قطعه کامپوزیتی کوچکتر ساخته می شود. با توجه به نیاز توربین های بادی به تعمیرات، استفاده از اتصالات پسبی برای کنار هم نگه داشتن این قطعات مقدور نیست. لذا به ناچار باید برای اتصال این قطعات از پیچ و مهره استفاده کرد. از اینرو تشخیص پارامترهای موثر در رفتار این اتصالات از اهمیت بسزایی برخوردار است. یکی از مهم ترین این پارامترها، تاثیر چیدمان اتصال بر نیروی شکست اتصال و رفتار اتصال می باشد. در واقع می توان برای کنار هم نگه داشتن دو قطعه کامپوزیتی از پیج ها با سایزه ای مختلفی بهره جست. در این پژوهش سعی شده است به روش تجربی بهترین سایز برای اتصال قطعات شناسایی و معرفی گردد. برای این منظور، چهار چیدمان مختلف با ابعاد یکسان بررسی شدند. نتایج نشان داد استفاده از دو پیچ M۱۶ به جای پنج پیچ M۸، می تواند نیروی شکست اتصال را تا ۶۷ درصد افزایش دهد. هر چند نیروی شروع لغزش قطعات دو طرف اتصال نسبت به یکدیگر، در حالتی که از دو پیچ استفاده شده است کمتر از حالتی است که از پنج پیچ کوپکتر استفاده می گردد. همچنین بررسی ها نشان دادند که سایز پیچ تاثیر در مود شکست اتصالات با چیدمان های مختلف ندارد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت، اتصالات پیچی، پیش بار، توربین بادی، پوسته ناسل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.