بررسی میزان صرفه جویی در مصرف انرژی برای شهرستان های استان کهگیلویه و بویراحمد درصورت استفاده از سیستم سرمایش تبخیری غیر مستقیم

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 91

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISME30_111

تاریخ نمایه سازی: 29 خرداد 1401

چکیده مقاله:

سیستم های سرمایش تبخیری، به دلیل ساختار ساده آن و استفاده مناسب آن از انرژی طبیعی (یعنی حرارت نهان آب) موجود در محیط با استفاده از اصل تبخیر آب برای جذب گرما، محبوبیت رو به رشدی برای استفاده در تهویه مطبوع به دست آورده است. ساختار این سیستم ها منجر به افزایش COP در محدوده ۲۰-۱۵ شده است که به طور قابل توجهی بالاتر از سیستم های تبرید تراکمی معمولی و دیگر سیستم های تبرید می باشد. مزایایی مانند قیمت اولیه ارزان تر، مصرف برق کمتر، میزان آلایندگی پایین تر و ضریب عملکرد بالاتر در مقایسه با رقیب اصلی، یعنی سیستم های تبرید تراکمی، خنک کننده های تبخیری را به عنوان بهترین گزینه در هر جایی که قابل به کارگیری باشند، مطرح می کنند. در این مقاله یک ارزیابی تحلیلی در مورد میزان صرفه جویی در مصرف انرژی به سبب استفاده از سیستم خنک کننده تبخیری غیر مستقیم در شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفته است. نتایج نشان می دهد که سیستم تبخیری غیر مستقیم خنک کننده مناسبی برای شهرستان های این استان بوده و میزان مناسبی از انرژی را بواسطه استفاده از این سیستم بجای سیستم معمول صرفه جویی می کند.

کلیدواژه ها:

تهویه مطبوع ، سیستم سرمایش تبخیری غیر مستقیم ، انرژی ، صرفه جویی.

نویسندگان

کورش گودرزی

دانشیار گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه یاسوج

سیدمحمدمهدی نوریان

دانشجوی کارشناسی، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه یاسوج