تحلیل عددی دینامیک سازه های کش بستی با در نظر گرفتن رفتار غیر خطی ویسکوالاستیک برای کابل ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سی امین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME30_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر عطائی

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران

محمدحسن طاهری هنجنی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران

چکیده

سازه های کش بستی ، سازه های گسسته متشکل از اعضای دونیرویی کابل (عضو کششی) و میله (عضو فشاری) هستند. که با داشتن تعداد اعضای کم تر در مقایسه با خرپا ها و پیش تنیدگی در هنگام برپایی، ساختار خود متعادلی را تشکیل می دهند که قادر به تحمل بار های خارجی می باشد. این سازه ها معمولا به عنوان سازه ساکن مورد استفاده قرار می گیرند اما می توان در کاربردهای بیومکانیکی یا ساختارهای بیرونی مجموعه های متحرک، رفتار دینامیکی برای این سازه ها متصور بود. میله ها صلب و یکنواخت فرض می شوند. کابل ها بدون جرم، یکنواخت، انعطاف پذیر و ویسکوالاستیک در نظر گرفته می شوند. در این پژوهش با فرض معلوم بودن حالت خود متعادل سازه، ابتدا به فرمول بندی معادلات دینامیکی حاکم بر سازه های کش بستی کلاس یک (یک میله در هر گره) پرداخته شده است و سپس به روش و نحوه حل این معادلات اشاره شده است. با تشکیل فرمول بندی حاکم، غیر خطی بودن معادلات حاکم بر این سازه ها مشخص می گردد که حل این معادلات دیفرانسیل غیر خطی زمان بر بوده و از این مسئله می توان به عنوان چالش اصلی در این پژوهش نام برد. به منظور اعتبار سنجی، نتایج حاصل از این پژوهش، با تحلیل ها وپژوهش های قبلی مقایسه می شود. نتایج پژوهش نشاندهنده تاثیر به سزای ویسکوالاستیسیته در محدود ساختن رفتار دینامیکی این سازه است.

کلیدواژه ها

سازه های کش بستی، دینامیک، ویسکوالاستیک، حل عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.