بررسی اثر ترکیبات آمینواسیدی، فولویک اسید و استروئیدی در انگور دیم خلیلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 28، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHSUM-28-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سعید تدین

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

غلامرضا معافپوریان

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

ندا مفتون آزاد

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

چکیده

به منظور بررسی عوامل تغذیه ای وتنظیم کننده رشد بر کاهش اثرات منفی اقلیمی از جمله خشکسالی های پیاپی، این آزمایش در بین سال-های۹۰-۱۳۸۹ بر روی انگور دیم رقم خلیلی در دو منطقه شهرستان های بوانات و شیراز (اکبرآباد) در استان فارس اجرا گردید.آزمایش در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی به مدت دو سال با سه تکرار و در هر کرت ۵ اصله درخت انجام گرفت. تیمارها شامل شرایط نگهداری عرف باغدار( شاهد)، محلول پاشی فولویک اسید (۳ درصد)، محلول پاشی آمینو اسید حاوی پرولین آزاد ( ۵/۲ میلی لیتر در لیتر)، محلول پاشی براسینواستروئید (۴/۰میلی گرم در لیتر)، مصرف خاکی براسینولید ( ۲/۰ میلی گرم در لیتر) و محلول پاشی توام (محلول پاشی فولویک اسید (۳ درصد)+ محلول پاشی آمینو اسیدحاوی پرولین آزاد ( ۵/۲ میلی لیتر در لیتر)+ محلول پاشی براسینواستروئید (۴/۰میلی گرم در لیتر)) بود. نتایج بررسی صفات مرتبط با مقاومت گیاه در برابر تنش رطوبتی هم چون راندمان فتوسنتز، هدایت روزنه ای، میزان تعرق، کارآیی مصرف آب، محتوای آب برگ و میزان پرولین آزاد، میزان قند محلول برگ و میزان کلروفیل a،b و نسبت کلروفیل a/b در برگ های کاملا توسعه یافته انگور رقم خلیلی نشان دهنده اثر معنی دارکاربرد ماده زیست محرک براسینواستروئید به ویژه به صورت محلول پاشی بر افزایش توان مقابله با تنش رطوبتی و نیز افزایش عملکرد بود. بیش ترین میزان عملکرد در این آزمایش متعلق به تیمار محلول پاشی توام بود و پس از آن به ترتیب تیمارهای محلول پاشی براسینواستروئید، محلول پاشی آمینو اسید حاوی پرولین آزاد، مصرف خاکی براسینواستروئید و محلول پاشی فولویک اسید که به ترتیب میزان عملکرد را به میزان ۵/۶۴، ۲/۴۶، ۱/۴۴، ۸/۳۹ و ۳/۲۰ درصد نسبت به شاهد افزایش دادند.

کلیدواژه ها

انگور خلیلی, آمینو اسید حاوی پرولین, براسینواستروئید, تنش خشکی, فولویک اسید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.