اثر تیمارهای داشت و پس از برداشت اسیدسالیسیلیک و پوتریسین بر برخی فاکتورهای کیفی میوه سیب رقم ’گرانی اسمیت‘

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله علوم باغبانی، دوره: 28، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHSUM-28-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصباح بابالار

دانشگاه تهران

آرزو عسگرپور

دانشگاه تهران

محمد علی عسگری

دانشگاه تهران

چکیده

در این تحقیق اثر اسیدسالیسیلیک و پوتریسین هر کدام در چهار غلظت صفر، ۵/۰، ۱ و ۲ میلی مولار به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار بر روی ۱۶ درخت ۱۸ ساله سیب رقم ’گرانی اسمیت‘ (در مجموع ۴۸ درخت) مطالعه شد. اعمال تیمارها در سه نوبت به ترتیب، بلافاصله بعد از تمام گل، ۴۵ روز بعد از تمام گل و نیز ۱۱۶ روز بعد از تمام گل (۲ هفته قبل از برداشت) مه افشانی شدند. بعد از برداشت از هر تکرار سه الی چهار میوه انتخاب، و در تیمارهای ذکر شده به مدت ۳۰ دقیقه غوطه ور، بسته بندی و به سردخانه با دمای ۵/۰±۱ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۹۰- ۸۵ درصد منتقل شدند. نمونه ها با فاصله ۴۵ روز در ۵ مرحله از سردخانه خارج و میزان کاهش وزن، سفتی بافت، میزان مواد جامد قابل حل، اسیدیته، pH و شاخص طعم اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که با گذشت زمان درصد کاهش وزن نمونه های تیمار شده کمتر از نمونه های شاهد بودند با این حال سفتی و درصد اسیدهای آلی نمونه های تیمار شده بیشتر از شاهد بودند. سطوح ۱ و۲ میلی مولار اسیدسالیسیلیک و پوتریسین ۱ میلی مولارسفتی بیش تر و درصد کاهش وزن کمتری نسبت به شاهد نشان دادند (۰۵/۰> p). مقادیر اسیدهای آلی نیز در نمونه های تیمار شده با اسیدسالیسیک ۲ میلی مولار به طور معنی داری بیش تر از نمونه های شاهد بودند ولی پوتریسین تاثیر معنی داری بر درصد اسیدهای آلی نداشت. مواد جامد قابل حل نمونه های تیمار شده با اسید سالیسیسلیک و پوتریسین با غلظت ۱ و ۲ میلی مولار در ابتدای آزمایش به طور معنی داری (۰۵/۰> p) کمتر از نمونه های شاهد بودند، در حالی که در مراحل پایانی مقادیر مواد جامد قابل حل بیش تر از شاهد بودند. فاکتورهای pH و شاخص طعم تحت تاثیر تیمارهای مختلف قرار نگرفتند.

کلیدواژه ها

محلول پاشی, اسیدسالیسیلیک, پوتریسین, سیب گرانی اسمیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.