ارائه مدل ترکیبی تصمیم گیری چند شاخصه در انتخاب رسانه های ارتباطی تامین کنندگان صنایع دریایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری دریا، دوره: 23، شماره: 89
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTJ-23-89_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمدی

دانشجوی دکتری مدیریت رسانه، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران.

ابوالفضل دانایی

استادیار گروه مدیریت رسانه، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران.

محمدرضا طالعی پور

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، سمنان، ایران.

سهراب صادق

گروه مدیریت ، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.

چکیده

ایجاد یک استراتژی ارتباطی مناسب یکی از عوامل کلیدی موفقیت سازمان محسوب می شود. برای ارزیابی و انتخاب رسانه های ارتباطی و تبلیغاتی مطلوب در سازمان ها و شرکت ها از شاخص های و روش های مختلفی استفاده می شود اما هیچ کدام از این شاخص ها موردپذیرش همگان واقع نشده اند. هدف از انجام این مطالعه، ارائه مدلی ترکیبی تصمیم گیری چند شاخصه (MADM) جهت تعیین معیارها، رتبه بندی و انتخاب بهترین رسانه ارتباطی به منظور شناسایی تامین کنندگان در صنایع دریایی ایران است. این تحقیق بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت، توصیفی است که طی چهار مرحله طراحی و اجرا گردید. در این مطالعه ابتدا با استفاده از تکنیک دلفی و نظرات تعداد ۱۰ نفر از خبرگان، معیارهای موثر در انتخاب یک رسانه ارتباطی تعیین و سپس برای وزن دهی شاخص ها از آنالیز سلسله مراتبی و جهت اولویت بندی گزینه ها از روش های تصمیم گیری چند شاخصه AHP، TOPSIS و ELECTRE استفاده گردیده است و در انتها با توجه به تفاوت نتایج حاصله، اولویت بندی نهایی گزینه ها با ادغام سه روش Copeland، Borda و Average انجام گردیده است. اعتبارسنجی مقایسات زوجی از طریق محاسبه نرخ سازگاری (IR) در نرم افزار Expert Choice حاصل گردید که در کلیه شاخص ها کمتر از ۰.۱ است و پایایی آن تائید می گردد. برابر نتایج حاصل از این تحقیق که با رتبه بندی نهایی گزینه ها انجام گردید: تلویزیون بهترین گزینه انتخابی است و بعدازآن پیام رسان های نوین در رتبه دوم قرار دارد؛ وب سایت و روزنامه به ترتیب در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.

کلیدواژه ها

تصمیم گیری چند شاخصه, رسانه های ارتباطی, صنایع دریایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.