بررسی موانع کاربردی سازی علم سیاست از دیدگاه مدیران اجرائی استان کرمان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: پژوهشنامه علوم سیاسی، دوره: 11، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IPSAJ-11-1_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 179
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
هدف پژوهش: هدف این پژوهش تجربی کشف موانع موجود در راه کاربردیسازی علم سیاست از دیدگاه مدیران اجرائی و دولتی استان کرمان است. روششناسی پژوهش: روش پژوهش، روش کیفی «دادهبنیاد» آنسلم اشتراوس و ژولیت کربین است. جامعه پژوهش شامل مجریان، مدیران و مسولین اجرایی و دولتی استان کرمان است و شیوه نمونهگیری به صورت نظری باز و هدفمند با انتخاب موارد بارز و شاخص برای رسیدن به معرف بوده است. نحوه جمعآوری دادهها به صورت میدانی با فنون مصاحبه و شیوه تحلیل دادهها به وسیله نرم افزار اطلس تی.آی بوده است. تدوین سوالات مصاحبه در ابتدا مبتنی بر مطالعات قبلی و سپس در حین مصاحبه تغییر یافتهاند و در مجموع ۶ سوال از ۳۵ مدیر استانی در طی ۵ ماه پرسیده شده است. یافتههای پژوهش: یافتههای پژوهش اشاره به کشف و شناسایی ۶ مقوله با ۲۹ مفهوم در خصوص موانع کاربردیشدن علم سیاست دارد و این مقولات عبارتند از: «سیاست»، «فرهنگ»، «سازمان»، «روش»، «نیروی انسانی»، «ارتباطات». نتایج پژوهش: نتایج پژوهش حکایت از این دارد که در میان شش مولفه کشف شده، مولفه سیاست از تعین بخشترین و در مقابل، مقوله تعامل از متاثرترین موانع بوده است. اما موانع دیگر همچون فرهنگ، سازمان، روش و نیروی انسانی به لحاظ اهمیت در طیف میانه قرار داشته و جزو تاثیرگذارترین موانع به شمار میروند. نتیجه اینکه حل موانع موجود کاربردیشدن علم سیاست مستلزم اعتمادسازی میان نهاد علم و سیاست، استقلال نهاد علم و درونزا شدن کاربردیسازی است.کلیدواژه ها
سیاست, علم سیاست, دولت, کاربردی سازی, روش شناسی کیفیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.