مدیریت پسماندهای کاتالیستی درصنایع پتروشیمی و پالایشگاه ها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند
  • کد COI اختصاصی: NCWM06_388
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه نجفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی محیط زیست

علی کارگری

هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

امروزه تصویر دنیای صنعتی بدون کاتالیست غیرممکن است کاتالیست ها که حاوی فلزات باارزشی نظیر پلاتین پالادیم نقره ووانادیم می باشند درمجتمع های پتروشیمی و پالایشگاه های نفت در انواع فرایندهای صنعتی همچون ساخت اسید سولفوریک تصفیه نفت خام و بهبود فرایند تولید بنزین با اکتان بالا کاربرد دارند و از طریق پسماندهای جامد دراین صنایع دورریز می شوند از آنجا که فلزات موجود در کاتالیست ها و یا ترکیبات انها عمدتا ارزشمند یا به شدت سمی و سرطان زا هستند بعضا اجازه انتشار این مواد در محیط زیست داده نمی شود به دلایل اقتصادی و اثرات زیست محیطی مدیریت پسماندهای کاتالیستی امری ضروری است هدف ازانجام این پژوهش شناخت فرایندتولید نقاط تولید پسماند نوع و حجم پسماندهای تولیدی و دوره تخلیه آنها و ارایه راهکارهایی جهت مدیریت پسماند های کاتالیستی است. برای جداسازی فلزات از پسماندهای کاتالیستی به دو روش پیرومتالورژی و هیدرومتالورژی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

کاتالیست - پسماندهای کاتالیستی - پیرومتالورژی - هیدرومتالورژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.