نقش هیجان های تحصیلی والدین و معلمان در پیش بینی هیجان های تحصیلی دانش آموزان در فرایند آموزش های مجازی در دوران پاندمی کرونا

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 68

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FSCH01_112

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف: هدف از انجام این پژوهش حاضر بررسی نقش هیجان های تحصیلی والدین و معلمان در پیش بینی هیجان تحصیلی دانش آموزان در جریان آموزش های مجازی در دوران پاندمی کرونا بود. روش: روش پژوهش از نظر هدف بنیادین و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانش آموزان دوره ی دوم مقطع ابتدایی شهر مشهد در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بودند، حجم نمونه براساس فرمول کوکران ۳۸۵ نفر تعیین شد. از جامعه پژوهش تعداد ۳۸۰ دانش آموز با روش نمونه گیری در دسترس و نیز با در نظر گرفتن ملاک های ورود و خروج، انتخاب شدند. هیجان های تحصیلی دانش آموزان با مقیاس پکران و همکاران ۲۰۱۱، هیجان های تحصیلی معلمان، با پرسشنامه بیکر و همکاران ۲۰۱۴، هیجان های تحصیلی والدین با پرسشنامه فرنزل و همکاران ۲۰۰۹ مورد سنجش قرار گرفت. داده ا با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره تحلیل شد. یافته ها: نتایج نشان داد هیجان تحصیلی دانش آموزان در آموزش های مجازی در دوران کرونا با هیجان تحصیلی والدین و معلمان آن ها رابط معنادار دارد. به نحوی که هیجان تحصیلی والدین هیجان خشم، لذت، اضطراب، غرور هیجان تحصیلی معلمان لذت، اضطراب و غرور را در دانش آموزان پیش بینی می کند. P<۰/۰۵ نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان بیان داشت که برای بهبود هیجان تحصیلی دانش آموزان در دوران پاندمی کرونا نیاز است با برگزاری دوره های توانمندسازی والدین و معلمان برای به کارگیری فناوری های جدید درآموزش مجازی، هیجان های تحصیلی والدین و معلمان بهبود یابد.

نویسندگان

شهربانو عالی

استادیار گروه روان شناسی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی مشهد ایران

دلارام مشایخی فرد

کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، موسسه آموزش عالی بهار مشهد ایران