رابطه چشم انداز زمان با سلامت روان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مطالعات خانواده و مدرسه
  • کد COI اختصاصی: FSCH01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بی بی معصومه رضوی

فوق لیسانس روانشناسی بالینی دانشگاه ازد اسلامی فردوس

حسین سلطانی گرد ملازم فرامرزی

فوق لیسانس روانشناسی بالینی دانشگاه ازد اسلامی تربت جام

چکیده

سلامت روان حالتی از بهزیستی است که فرد قابلیت های خود را دانسته و به طور موثر و خوبی از آن استفاده می کند تا برای خود و جامعه مفید باشد. تاکنون تعاریف مختلفی از سلامت روان ارائه شده است، سازمان بهداشت جهانی ۳ آن را چنین تعریف کرده است: سلامت روان در درون مفهوم بهداشت جای می گیرد و توانایی کامل برای ایفای نقش های اجتماعی، روانی و جسمانی است. آنچه که از این تعریف برمی اید سلامت و تندستی افراد صرفا شامل حالت سلامت کامل از لحاظ جسمانی نیست، بلکه ابعاد سلامت روانی، اجتماعی، قابلیت ارتباط موزن و هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی به طور منطقی عادلانه و مناسب را شامل می شود. هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه چشم انداز زمان با سلامت روان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. روش پژوهش: روش تحقیق این پژوهش همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در سطح تحصیلات تکمیلی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۹۹ می باشد و نمونه پژوهش ۹۷ نفر می باشد که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب می شوند.ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های «مقیاس چشم انداز زمان»، «پرسشنامه سلامت عمومی GHQ» و «پرسشنامه طرحواره ناسازگار اولیه یانگ فرم کوتاه» می باشد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۶ مورد تجزیه وتحلیل قرار می گیرد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد) استفاده می شود و در قسمت آمار استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون انتخاب می شوند اما بدلیل متقارن و نرمال نبودن داده های مربوط به متغیرهای پژوهش از آزمون های ناپارامتریک معادل آن (همبستگی اسپیرمن و ضریب فی کرامر) استفاده می شود.یافته های پژوهش: نتایج پژوهش نشان داد که همبستگی معناداری بین چشم انداز زمان و سلامت روان rs=۰/۳-sig=۰/۰۰۲ ارتباط معناداری وجود دارد ولی شدت این رابطه کم است. نتیجه گیری: نتیجه پژوهش نشان می دهد کسی که چشم انداز زمانی گذشته مثبت و حال لذت گرا دارد سلامت روانی بالاتری نسبت به فردی که گذشته منفی و حال تقدیرگرا دارد.

کلیدواژه ها

چشم انداز زمان، سلامت روان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.