استراتژیک های مهم فضاهای شهری و فضاهای مسکونی در پایداری اجتماعی- اقتصادی در عرصه نوین معماری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: ششمین همایش ملی افق های نوین در مهندسی عمران ، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: DCONF06_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 268
نویسندگان
کارشناسی ارشد معماری
چکیده
هدف اصلی این مقاله بررسی انتظارات مردم، اولویت های اجتماعی واقتصادی و شناسایی متغییرهای مختلف کالبدی با رویکرد پایداریاجتماعی و اقتصادی برای تدوین اصول کمی وکیفی مسکن وبه تبع آن رفع مشکلات عملکردی وافزایش رضایت مندی خانوارها است. اینپژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و در جهت شناخت اولویت های پایداری اجتماعی و اقتصادی مجتمع های مسکونی در شرایط کنونی شهرهای ایرانی- اسلامی انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق جمعی از ساکنین و متقاضیان مسکن مهر شهر جدید پرند- تهران بوده که از میان آنها ۳۸۶ نمونه؛ با روش تصادفی ساده مورد پرسشگری مستقیم قرار گرفته اند. نتایج حاصل از تحقیق نشان داده کهبیشترین میزان تاثیرگذاری برای دستیابی به پایداری اجتماعی واقتصادی در مجتمع های مسکونی براساس الگوی ایرانی- اسلامی از نظر جامعه آماری به ترتیب با (۷ / ۵۸ % و ۵۷/۴% پاسخ ها) مربوط به ”ارزیابی آنان از میزان انعطاف پذیری وقابلیت تغییر فضاها و کیفیتوکمیت سامانه تاسیسات جهت اتلاف نشدن انرژی” و کمترین میزان تاثیر گذاری نیز مربوط به” هویت کالبدی وهیبت بیرونیمجتمع های مسکونی (نما وعناصر خارجی)” با (۲۲/۱% پاسخ ها) بوده است. لذا امروزه با افزایش جمعیت وگستردگی فضاهای شهری وبخصوص فضاهای مسکونی؛ پایداری اجتماعی و اقتصادی درکلیه عرصه ها به ویژه در عرصه معماری و شهرسازی از اهمیت دوچندانیبرخوردار می شود.کلیدواژه ها
الگوی ایرانی اسلامی، پایداری اجتماعی، پایداری اقتصادی، مجتمع مسکونیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.