شناسایی و طبقه بندی پسماندهای موجود در کشت و صنعت امیرکبیر براساس معیارهای UNEP,RCRA

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند
  • کد COI اختصاصی: NCWM06_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه زایری

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه محیط زیست

سیدنادعلی علوی بختیاروند

استادیار دانشگاه جندی شاپور اهواز

نعمت الله جعفرزاد حقیقی فرد

عضو هیئت علمی و عضو مرکز تحقیقات فناوری های زیست محیطی دانشگاه جندی شا

فرزانه فاخری رئوف

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان

چکیده

طرح عظیم توسعه نیشکر درسطح استان خوزستان آثار مثبت و منفی عدیده ای را به همراه داشته است یکی ا زمهمترین مشکلاتی کهدر شرکت کشت و صنعت امیرکبیر وجود داردپسماندهای مختلف تولید شده ناشی از تولید محصولات اصلی دربخشهای کشاورزی و صنعت است که می توانند در صورتعدم برنامه ریزی جهت مدیریت پسماند می تواند اثرات جبران ناپذیری درآینده برروی محیط زیست از خود برجای بگذارند. دراین مطالعه اطلاعاتی در مورد میزان تولید چشمه های تولید تناوب تولید علل تولید ونحوه مدیریت فعلی پسماندها در کشت و صنعت امیرکبیر از طریق بازدیدهای میدانی و مصاحبه حضوری با متصدیان واحدهای مورد نظر و تکمیل پرسشنامه با رجوع به اسناد فنی گردآوری گردید. دراین راستا 73 مورد پسماند خطرناک و غیرخطرناک درواحد کشاورزی صنعت و خدمات شناسایی شدند. همچنین به منظور طبقه بندی پسماند ها از مهمترین طبقه بندیهایی که در سطح دنیا مطرح هستند استفاده گردید نتایج این بررسی نشان داد که تقریبا 389751 تن پسماند در سال تولید شده است. همچنین براساس طبقه بندی UNEP درکشت و صنعت امیرکبیر در طول یک سال 14/45% درصد مواد زائد خطرناک شامل ملاس و گل صافی و 85/54% موادزائد غیرخطرناک که قسمت عمده آن باگاس تفاله نیشکر و پوشال می باشد تولید می شوند که و براساس طبقه بندی RCRA درکشت و صنعت مذکور 3% درصد مواد زائد خطرناک شامل لوله های هیدروفلوم بشکه های فلزی مستعمل روغن و 97% درصد مواد زائد غیرخطرناک شناسای ی شد.

کلیدواژه ها

مواد زائد خطرناک - مواد زائد غیرخطرناک - قانون بازیافت و حفاظت از منابع RCRA برنامه محیط زیست سازمان ملل UNEP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.