بررسی پتانسیل میزان تولید بیوگاز از ضایعات سیب زمینی به روش هضم بی هوازی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند
- کد COI اختصاصی: NCWM06_330
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1811
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد
استاد دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
بیوگاز به عنوان یکی از سوختهای پاک معمولا بوسیله هضم بیهوازی تولید می شود که به موجب آن ماده ارگانیک به وسیله فعالیت میکروبیولوژیک تجزیه می شود یک یاز منابع عمده ضایعات زیستی ضایعات حاصله از کارخانجات صنایع غذایی می باشد سیب زمینی به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشاورزی مورد استفاده درصنایع غذایی است که دارای حجم ضایعات قابل ملاحظه ای می باشد دراین مقاله به بررسی پتانسیل تولید بیوگاز از ضایعات سیب زمینی که عمدتا شامل پوست آن می باشد پرداخته گردیده است. بدین منظور ابتدا یک پایلوت هضم بی هوازی با کنترل خودکار دردانشگاه فردوسی طراحی و ساخته شد . برای افزایش راندمان هضم فضولات دامی نیز با پوست سیب زمینی مخلوط شد نمونه پوست سیب زمینی از یکی از کارخانه های بزرگ تولید چیپس واقع در شهرستان مشهد جمع اوری گردید ابتدا آزمایشات اولیه برروی هر دو ماده برای تعیین شاخصهایی مانند میزان مواد جامد کل ts مواد جامد ماده خشک فرار VS نسبت کربن به ازت C/N اکسیژن مورد نیاز شیمیایی COD انجام گرفت و سپس سیب زمینی و فضولات گاوی به ترتیب با نسبت 80 به 20 براساسماده خشک فرار مخلوط شدند که این نسبت اختلاط حاوی C/N= 24/4 میب اشدمیزان رطوبت موادداخل هاضم براساس وجود کل مواد خشک به میزان 7 درصد حجم کل تنظیم و زمان ماند مواد در داخل هاضم 28 روز در نظر گرفته شد.کلیدواژه ها
بیوگاز - بازیافت - انرژی - ضایعات - سیب زمینیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.