بررسی تاثیر تئوری رفتاری جانسون بر خودکارآمدی مادران کودکان مبتلا به سرطان
محل انتشار: مجله علمی پژوهان، دوره: 20، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 218
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSJ-20-2_004
تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1401
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سرطان، یکی از بیماری های شایع و در حال افزایش است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تئوری رفتاری جانسون بر خودکارآمدی مادران کودکان مبتلا به سرطان انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت نیمه تجربی در سال ۱۳۹۹ بر روی ۶۶ مادر دارای کودکان مبتلا به سرطان در مراکز تحت پوشش کودکان سرطانی به روش نمونه گیری تصادفی انجام شد. داده ها با استفاده از ۲ پرسش نامه ی جمعیت شناختی و خودکارآمدی دومکای (Domkai) ۲۰ سوالی جمع آوری شد، داده ها بعد از جمع آوری با کمک آمار توصیفی و استنباطی، تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: آزمون Paired-samples T-test بین دو گروه آزمون قبل و بعد از مداخله، اختلاف معنی داری نشان داد ولی این آزمون در گروه شاهد اختلاف معنی داری نشان نداد. ولی آزمون Independent sample t-test بین قبل و بعد از مداخله در گروه شاهد اختلاف معنی داری نشان نداد ولی در گروه آزمون، اختلاف معنی داری را نشان داد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که تئوری Johnson، نقش مهمی در افزایش خودکارآمدی مادران کودکان مبتلا به سرطان دارد. لذا پیشنهاد می شود در برنامه های مراقبتی برای کودکان، به نیازهای والدین نیز توجه شود که این امر سبب افزایش تحمل خودکارآمدی مادر در برابر نا ملایمتی ها می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سحر پاریاب
School of Nursing and Midwifery, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran
حمید حجتی
Assistant Professor, Department of Nursing, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran
نفیسه حکمتی پور
Instructor, Department of Nursing, Aliabad Katoul Branch, Islamic Azad University, Aliabad Katoul, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :