بررسی روش ها و فناوری های نو در معماری با رویکرد معماری سبز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنگره سالانه توسعه زیر ساخت های فناور مهندسی عمران، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRURBAN05_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده جباری فر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت ایران رشته معماری گرایش فناوری

چکیده

معماری سبز یا معماری پایدار یکی از گرایش ها و رویکردهای نوین معماری است که در سال های اخیر مورد توجه عده زیادی از طراحان و معماران معاصر جهان قرار گرفته است. این معماری که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می باشد در پی سازگاری و هماهنگی با محیط زیست یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان کنونی است. منظور از توسعه پایدار ، توسعه ای است که نیاز های عصر حاضر را بدون لطمه زدن به توانایی های نسل های آینده به عهده دارد. یکی از ارکان اصلی معماری سبز ، ایجاد و توسعه فضاهای سبز مصنوعی می باشد که نقش مهمی در زندگی بشر داشته و جایگزینی برای محیط طبیعی از بین رفته در هنگام ساخت و ساز است. بسیاری از فناوری ها و فعالیت های جدید به منظور کاهش تاثیر انسان بر روی زمین به وجود آمده اند، ازجمله: انرژی های جایگزین ، استفاده موثر از منابع طبیعی کشاورزی بدون استفاده از مواد صنعتی و سبز پوش کردن پشت بام ها. ساختمان های سبز ، پرچم دار توسعه پایدار و ایجاد تعادل بین مسائل مربوط به سلامت محیطی ، اقتصادی و اجتماعی هستند. معماری سبز یا اکوتک، در مقابل معماری های تک یعنی تلفیق طبیعت و تکنولوژی می تواند جایگزین منطق خشک تولید کالن و استفاده بی محابا از تکنولوژی و محیط های خنثی و بی مصرف شود. دراین پژوهش دو سیستم جهانی رده بندی پایداری ساختمان هاLEED و BREEMعملکرد ساختمان را در زمینه های زیر بررسی می کند BREEM مدیریت ، سلامت و تندرستی ، انرژی مصالح و ضایعات استفاده از زمین و اقلیم شناسی آلودگی وLEED ساخت یک استاندارد اندازه گیری برای ساختمان سبز در مقایسه با ساختمان های دیگر

کلیدواژه ها

روش های نوین، معماری سبز، توسعه پایدار-LEED ،BREEM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.