تدوین مدل علی هیجان های تحصیلی بر اساس جهت گیری هدف پیشرفت با نقش واسطه ای خودپنداره تحصیلی و ارزش تکلیف
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله مطالعات روانشناسی تربیتی، دوره: 18، شماره: 42
- کد COI اختصاصی: JR_JEPS-18-42_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 273
نویسندگان
دانشجوی دکترای روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، ایران
گروه روانشناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
گروه روان شناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سنندج، ایران
چکیده
هدف این پژوهش تدوین مدل علی هیجان تحصیلی بر اساس جهتگیری هدف پیشرفت با نقش واسطهای خودپنداره تحصیلی و ارزش تکلیف بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را حدود ۱۳ هزار نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان که در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ مشغول به تحصیل تشکیل دادند. از این جامعه با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی خوشهای چند مرحلهای ۶۰۰ نفر از دانشجویان انتخاب شدند. پرسشنامههای هیجان تحصیلی پکران و همکاران (۲۰۰۵)، جهتگیری هدف پیشرفت الیوت و مکگریگور (۲۰۰۱)، خودپنداره تحصیلی لییو و وانگ (۲۰۰۵) و ارزش تکلیف تحصیلی لو و لین(۲۰۱۲) به عنوان ابزارهای سنجش مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل دادهها با دو نرمافزار SPSS و Amos انجام شد. یافتهها بیانگر تاثیر غیرمستقیم و معنادار جهتگیری تسلط-گرایش و تسلط-اجتناب بر هیجانهای مثبت و منفی تحصیلی از طریق خودپنداره تحصیلی و ارزش تکلیف بود. به عبارت دیگر، یافتهها نشان داد که جهتگیری تسلط-گرایش و تسلط-اجتناب بر خودپنداره تحصیلی و خودپنداره تحصیلی بر هیجانهای مثبت و منفی تحصیلی اثر مستقیم و معنیداری دارد. همچنین ارزش تکلیف بر خودپنداره تحصیلی و بر هیجانهای مثبت تحصیلی، جهتگیری عملکرد-گرایش بر خودپنداره تحصیلی و بر هیجانهای منفی تحصیلی اثر مستقیم و بر هیجانهای مثبت تحصیلی از طریق خودپنداره تحصیلی اثرغیر مستقیم و معنادار دارد (۰۰۱/۰> P). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که در مجموع انواع جهتگیری هدف پیشرفت میتواند پیشبین مناسبی برای هیجان تحصیلی دانشجویان از طریق خودپنداره تحصیلی و ارزش تکلیف آنها باشد و با استفاده از راههای افزایش نمرات جهتگیری هدف پیشرفت میتوان هیجانهای مثبت تحصیلی دانشجویان را افزایش داد.کلیدواژه ها
ارزش تکلیف, جهت گیری هدف پیشرفت, خودپنداره تحصیلی, هیجان تحصیلیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.