هندسه پنهان آلات در گره کند دوپنج
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی، نوآوری و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: EITCONF01_188
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 314
نویسندگان
گروه مهندسی عمران دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران
چکیده
کشف و جستجوی هنرهای هندسی و تزیینی معماری، از دیرباز در میان ریاضیدانان و هنرمندان رواج داشته است. دیدگاه و روح وحدت طلب معمار مسلمان نسبت به علم و هنر، او را به آفرینش نقش های آراسته، بی بدیل و قانونمند واداشته است. معمار سنتی در مسیر تکامل با تواضع خاص خود و در مقام تسلیم، بی آنکه تمایلی به نمایش هنر خود داشته باشد، شاهکارهای هندسی پیچیده ای را خلق نمود که پیچیدگی ها و رموز آن هنرپژوهان امروزی را به حیرت وا می دارد. ریاضی و هنر در آفرینش گره های هندسی معماری اسلامی درهم ادغام شده اند و این تجربه گران سنگ نه تنها هنرمندان و ریاضیدانان، بلکه طراحان، بلور شناسان، فیزیک دانان و شیمی دانان را به سوی خود می کشاند. تقارن، مرکزگرایی، انسجام و نظم خاص حاکم بر نقوش هندسی ایرانی و همنشینی متناسب اجزا و آلات در کنار یکدیگر، مخاطب را با جذابیت و کشش خاصی به سوی خود می کشاند. این پژوهش بر اساس اولین منابع مکتوب داخلی، پس از اتمام دوره نظام آموزشی استاد - شاگردی و نیز مکتوبات و مقالات دانشمندان اسلامی و غربی و به کمک نرم افزارهای ترسیمی، در جستجوی یافتن هندسه آلات گره کند و سایر گره ها اعم از تند و شل، در گره کند دوپنج ،به بررسی و تحلیل هندسه پنهان این گره بر اساس خطوط زمینه آن پرداخته است. کشف هندسه آلات در مقیاسی وسیع تر برای انواع آلات کند ،تند و شل ، و همچنین برخی آلات غیر معروف و بعضا غیر ایرانی در زمینه گره کند دوپنج از یافته های این مقاله می باشد. یافته های این تحقیق می تواند راهگشای طراحی بعضی از دیگر گره ها و یا نقوش هندسی جدید بر اساس گره کند دو پنج باشد .همچنین تحصیل حالات جدیدی از خرد کردن آلات، از نتایج این پژوهش است.کلیدواژه ها
گره چینی , نقوش هندسی ,گره کند دوپنج ، هندسه پنهانمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.