بررسی شکوه و عظمت بناهای فرهنگی ایران با نگاهی معمارانه به حس جذابیت و دعوت کنندگی در مقایسه با بناهای فرهنگی جهان غرب (نمونه موردی دوره های پهلوی دوم و مدرن متاخر)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی، نوآوری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: EITCONF01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام چای ساز

کارشناسی ارشد معماری

چکیده

عصر بناهای فرهنگی ایران از دیرباز زبانزد دیگرکشورها بوده است. این عصر را عصر فرهنگ، هویت، شکوفایی، استقامت و پایداری، شکوه و عظمت ایرانیان می نامند. آنچنان که معمارانی چون: سیدکامران طباطبایی دیبا، بهروز احمدی و... با نگاهی معمارانه به حس جذابیت و دعوت کنندگی به ورودی بناهای فرهنگی معتقد بودند. البته که همه آنها فقط یک هدف را دنبال می کردند و آن به تصویر کشیدن هویت گذشتگان و فرهنگی ملی و بوم شناسی دربطن کالبد بناهای فرهنگی بود. زیباترین و جذابترین عنصر یک ساختمان ورودی آن بناست. ورودی بناها به عنوان زیباترین برقرارکننده ارتباط میان بیرون و درون ساختمان می باشد و درواقع ازپیرامون و زیبایی داخل بناها محافظت می کند. آنچه به یک ورودی ارزش و پایداری می بخشد، حس جذابیت و دعوت کنندگی آن ورودی دربناهاست که، معمولا برای بناهای فرهنگی معنای جذبه و حس تعلق به مکان را به همراه دارد. تحولات عصرحاضر باعث کم توجهی و بی توجهی درمعماری چنین عناصری دربناهای فرهنگی علل الخصوص فرهنگسراها شده است. هدف ازاین مقاله بررسی شکوه و عظمت بناهای فرهنگی ایران با نگاهی معمارانه به حس جذابیت و دعوت کنندگی درمقایسه با بناهای فرهنگی جهان است. فرضیه تحقیق براین اساس است که شکوه و عظمت بناهای فرهنگی ایران از دوره پهلوی دوم درمقایسه با مدرن متاخرجهان غرب و این تحقیق از نوع کیفی بوده روش تحقیق آن تحلیلی-توصیفی و استدلال نوع قیاسی و روش گردآوری داده ها براساس مطالعه کتابخانه ای است.

کلیدواژه ها

بناهای فرهنگی، نگاهی معمارانه، شکوه و عظمت، حس جذابیت، دعوت کنندگی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.