طراحی الگوی سطح بندی عوامل موثر بر کارآفرینی راهبردی گردشگری سلامت

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 64، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-64-5_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امان محمد امانجانی

دانشجوی دکتری ، گروه کارآفرینی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد علی اباد کتول، ایران

مجید نصیری

استادیار گروه حسابداری و مدیریت، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد علی اباد کتول، ایران (نویسنده مسئول)

پرویز سعیدی

دانشیار، گروه حسابداری و مدیریت، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد علی اباد کتول، ایران

فریدون آزما

استادیار، گروه حسابداری و مدیریت، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد علی اباد کتول، ایران

چکیده

مقدمه: توسعه گردشگری سلامت را می توان به عنوان یک استراتژی ملی در راستای افزایش درآمد کشور به مثابه یک بازوی اقتصادی دانست و گردشگری سلامت، امروزه از رو به رشدترین بخش های صنعت و گردشگری جهان محسوب می شود که باعث می گردد سازمان های دست اندرکار و کشورهای علاقه مند به توسعه گردشگری توجه خود را به این بخش از صنعت توریسم معطوف داشته و برای آن برنامه ریزی نمایند و از حوزه هایی است که همواره فعالان وپیشگامان عرصه سلامت و بهداشت و درمان بر گسترش و  توسعه و بهبود آن تاکید دارند و شناسایی  و سطح بندی عوامل موثر بر کارآفرینی راهبردی در  حوزه گردشگری سلامت می تواند نقش بسیار ارزنده و مهمی در حوزه سلامت داشته باشد. هدف این پژوهش، طراحی الگوی سطح بندی عوامل موثر بر کارآفرینی راهبردی گردشگری سلامت بود.روش کار: پژوهش حاضر، مطالعه­ای کیفی است که با روش مدل سازی ساختاری-تفسیری در فاصله ماه­های خرداد تا شهریور ۱۳۹۹ انجام گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استاندارد ISM استفاده شد و برای انجام تحلیل های ساختاری-تفسیری، نرم افزار میک­مک مورد استفاده قرار گرفت. مشارکت کنندگان در پژوهش ۱۱ نفر بودند که به روش غیرتصادفی و گلوله برفی انتخاب شدند.نتایج: بر اساس نتایج حاصل از مطالعه ادبیات تحقیق و کسب نظر خبرگان مرتبط، کیفیت خدمات، کسب مزیت رقابتی، ذی نفعان، زیرساخت ها، قوانین و مقررات، جاذبه های توریستی، فن آوری، مدیریت کارآفرینانه به ­عنوان عوامل تاثیرگذار در کارآفرینی گردشگری سلامت شناسایی شدند. سپس با استفاده از روش مدل سازی ساختاری-تفسیری، الگوی نهایی ترسیم گردید.نتیجه گیری: کیفیت خدمات گردشگری سلامت و کسب مزیت رقابتی به عنوان متغیرهای سطح اول محسوب گردید و مدیریت کارآفرینانه به عنوان زیربنایی ترین عنصر مدل تعیین شد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی, گردشگری, سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.