سنتز سبز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره آبی برگ گیاه شیشه شور(Callistemon citrinus) و ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی آن

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IFST-18-1_011

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1401

چکیده مقاله:

امروزه تمایل به تولید و استفاده از مواد با ابعاد نانومتری با توجه به ویژگی های منحصر به فرد و جالب این مواد روز به روز در حال افزایش است. تاکنون روش های مختلف فیزیکی و شیمیایی جهت سنتز نانو ذرات نقره مورد استفاده قرار گرفته است اما استفاده از گیاهان جهت سنتز نانو ذرات نقره بسیار سریع، ساده، غیرسمی و سازگار با محیط زیست است. در این پژوهش، عصاره آبی برگ گیاه شیشه شور جهت سنتز زیستی نانو ذرات نقره مورد استفاده قرار گرفت. رنگ محلول نیترات نقره پس از افزودن عصاره به رنگ مایل به قرمز تغییر رنگ داد. فعالیت ضدمیکروبی نانو ذرات نقره علیه باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوا و باکتری های گرم منفی اشرشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا و سالمونلا تیفی با روش های انتشار در دیسک، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی برای باکتری های اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا تیفی،  لیستریا اینوکوا به ترتیب ۱۲۸، ۲۵۶، ۲۵۶، ۲۵۶ و ۵۱۲ میلی گرم بر میلی لیتر بود و حداقل غلظت کشندگی نانو ذرات نقره برای تمامی باکتری ها بزرگتر از ۵۱۲ میلی گرم بر میلی لیتر بود. قطر هاله عدم رشد برای باکتری سودوموناس آئروژینوزا (حساس ترین سویه) در روش های انتشار در دیسک و چاهک آگار در غلظت ۱۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب ۱۳ و ۷۵/۷ میلی متر بود. در حالی که قطر هاله عدم رشد برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (مقاوم ترین سویه) در روش های انتشار در دیسک و چاهک آگار در غلظت ۱۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب ۸ و ۷۵/۶ میلی متر بود. نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره برگ گیاه شیشه شور قادر به سنتز نانو ذرات نقره می باشد و نانو ذرات سنتزی فعالیت ضدمیکروبی مناسبی بر سویه های بیماری زا در شرایط برون تنی از خود نشان داد.

کلیدواژه ها:

عصاره آبی ، برگ شیشه شور ، نانو ذرات نقره ، باکتری های گرم مثبت و گرم منفی

نویسندگان

زهره سوسنی غریبوند

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

بهروز علیزاده بهبهانی

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

محمد نوشاد

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

حسین جوینده

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abbasi, E., Milani, M., Fekri Aval, S., Kouhi, M., Akbarzadeh, ...
  • Azizian Shermeh, O., Valizadeh, J., Noroozifar, M., & Qasemi, A., ...
  • Balasundaram, A., Ragupathy, R., Sankar, S., Thiyagarajan, M., Ravi, L., ...
  • Dhand, V., Soumya, L., Bharadwaj, S., Chakra, S., Bhatt, D., ...
  • Emrani, Sh., Zhiani, R., & DafeJafari, M., (۲۰۱۸). The Biosynthesis ...
  • Erjaee, H., Rajaian, H., & Nazifi, S., (۲۰۱۷). Synthesis and ...
  • Gomathi, M., Rajkumar, PV., Prakasam, A., & Ravichandran, K., (۲۰۱۷). ...
  • Karamian, R., & Kamalnejade, J., (۲۰۱۹). Green synthesis of silver ...
  • Kavoosi, S., & Yaghoubi, H., (۲۰۱۷). Synthesis of silver nanoparticles ...
  • Kiarsi, Z., Hojjati, M., Alizadeh Behbahani, B., Noshad, M. (۲۰۲۰). ...
  • Mahadevan, S., Vijayakumar, S., & Arulmozhi, P., (۲۰۱۷). Green synthesis ...
  • Panacek, A., Kvitek, L., Smekalova, M., Vecerova, R., Kolar, M., ...
  • Yeganegi, M., Tabatabaei Yazdi, F. Mortazavi, S. A., Asili, J., ...
  • نمایش کامل مراجع