تولید مافین با روغن کاهش یافته با استفاده از اولئوژل کمپلکس محلول پروتئین سفیده تخم مرغ و صمغ زانتان به روش قالب گیری کف

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 188

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IFST-18-1_003

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1401

چکیده مقاله:

روغن ها و چربی ها به منظور بهبود مواد مغذی و خصوصیات کیفی به طور گسترده در فرمولاسیون مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. درسال های اخیر، آگاهی مصرف کننده ها از رابطه بین رژیم غذایی و سلامتی افزایش یافته است که باعث افزایش نگرانی از نظر میزان اسیدهای چرب اشباع در محصولات غذایی شده است. بنابراین در این تحقیق استفاده از چربی جامد با محتوای اسیدهای چرب غیراشباع با استفاده از اولئوژل جهت تولید مافین با روغن کاهش یافته مورد بررسی قرارگرفت. ابتدا به روش غیرمستقیم قالب گیری کف با استفاده از کمپلکس پروتئین سفیده تخم مرغ و صمغ زانتان سیستم اولئوژل روغن کنجد تولید شد. سپس اولئوژل جهت تولید کیک مافین با روغن کاهش یافته در سه سطح ۱۰، ۳۰ و ۵۰ درصد استفاده شد. در این مطالعه ویژگی های بافتی، رنگ، تخلخل، فعالیت آبی، رطوبت و حجم مخصوص نمونه های مافین مورد بررسی قرارگرفت. مافین با ۱۰ درصد روغن کاهش یافته بیشترین حجم و دانسیته را داشت و از ویژگی های بافتی مشابه نمونه شاهد برخوردار بود. با کاهش میزان چربی به ۵۰ درصد مقدار اولیه حجم مافین کاهش و سفتی بافت افزایش یافت که این افزایش معنی دار بود (۰۵/۰p<). نتایج ارزیابی حسی نشان داد که نمونه ۱۰درصد روغن کاهش یافته از بالاترین مقبولیت نزد مصرف کننده برخوردار  است. با توجه به نتایج این پژوهش می توان بیان داشت با استفاده از سیستم اولئوژل ضمن مهار مشکلات ناشی از چربی می توان محصولات رژیمی فاقد کلسترول با خواص حسی و کیفی بهبودیافته و به عنوان یک غذای عملگرا تولید نمود.

نویسندگان

رضا جابری

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی،واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران.

احمد پدرام نیا

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی،واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران.

سارا ناجی طبسی

موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی

امیرحسین الهامی راد

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی،واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران.

مسعود شفافی

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی،واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ۲۰۰۰. Approved methods of the AACC (۱۰th ed.). St. Paul: ...
  • Adili, L., Roufegarinejad, L., Tabibiazar, M., Hamishehkar, H., & Alizadeh, ...
  • Demirkesen, I., &Mert, B. (۲۰۱۹). Recent developments of oleogel utilizations ...
  • Oh, I. K., Amoah, C., Lim, J., Jeong, S., & ...
  • نمایش کامل مراجع