بررسی شبکه هم تالیفی مجلات علمی- پژوهشی فارسی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CJS-3-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 296
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فلاح

Department of Knowledge and Information Science, Faculty of Management, University of Tehran, Tehran, Iran.

سپیده فهیمی فر

Department of Knowledge and Information Science, Faculty of Management, University of Tehran, Tehran, Iran.

زهرا چمنی

Department of Knowledge and Information Science, Faculty of Management, University of Tehran, Tehran, Iran.

چکیده

سابقه و هدف: این پژوهش با هدف ترسیم ساختار شبکه‫ی هم‫تالیفی نویسندگان مجلات علمی- پژوهشی فارسی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و شناسایی مهمترین نویسندگان و الگوی هم‫تالیفی و انسجام شبکه ای به نگارش درآمده است. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع علم سنجی است و با رویکرد تحلیل شبکه ی اجتماعی و استفاده از شاخص های تحلیل شبکه ی اجتماعی نظیر درجه همکاری، شاخص همکاری، اندازه گره، مرکزیت درجه ای، مرکزیت بینابینی، مرکزیت بردارویژه، ضریب خوشه‫بندی و نظایر آن انجام شده است. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار NodeXL استفاده شده است. مقاله های مورد بررسی مربوط به سال ۱۳۹۰ تا پایان سال ۱۳۹۴ (دوره پنج ساله) است. یافته ها: در میان مجله های مورد بررسی بالاترین شاخص همکاری به فصلنامه مدیریت دولتی و بالاترین درجه همکاری نیز به طور مشترک به فصلنامه مدیریت بازرگانی و فصلنامه مدیریت فناوری اطلاعات اختصاص دارد. الگوی هم تالیفی نویسندگان، دو نویسندگی و سه نویسندگی بوده است. در مجموع با بررسی چگالی به دست آمده از شبکه و پایین بودن آن می توان بیان نمود که روابط هم تالیفی و انسجام زیادی بین نویسندگان مجلات فارسی دانشکده مدیریت وجود ندارد. نتیجه گیری: روابط هم تالیفی و انسجام زیادی بین نویسندگان مجلات فارسی مورد بررسی وجود ندارد. به نظر می­ رسد بررسی شبکه ی هم تالیفی نویسندگان مجله های فارسی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران بتواند الگوی پیشرفت علمی آینده را ترسیم نموده و برجسته ترین و کلیدی ترین نویسندگان این حوزه را به منظور انجام پژوهش های مرتبط شناسایی نماید.

کلیدواژه ها

Co-authorship, Scientific research journals, Tehran University, Science network, هم تالیفی‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬, مجلات علمی-‫پژوهشی, دانشگاه تهران, ترسیم علم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.