ارزیابی عملکرد نشریات علمی معتبر ایران در حوزه حسابداری و مالی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دو فصلنامه علم سنجی کاسپین، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CJS-5-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بتول زرگر

Islamic Azad University, Qom Branch, Qom, Iran

مهدی محمدی

Department of Knowledge and Information Science, University of Qom, Qom, Iran

چکیده

سابقه و هدف: با افزایش رقابت در جامعه علمی، توجه به کیفیت نشریات افزایش یافته و شیوه­ های مختلفی برای ارزیابی نشریات به کار گرفته شده است. از این رو، پژوهش حاضر با جمع ­بندی معیارهای مختلف ارزیابی، سعی دارد به نگاهی جامع نسبت به وضعیت عملکرد نشریات معتبر حوزه حسابداری و مالی در ایران دست یابد. مواد و روش ها: این پژوهش از نوع ارزیابانه بوده و به روش علم ­سنجی صورت گرفته است. فهرست معیارهای ارزیابی نشریات شامل ۱۴ مولفه بر اساس مطالعات انجام شده در این زمینه، تهیه و تدوین شده و با مراجعه به وب ­سایت نشریات و پایگاه ­های اطلاعاتی، داده ­های مولفه­ های مختلف گردآوری و در نهایت با استفاده از نرم­ افزار اکسل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش را ۱۸ نشریه حوزه حسابداری و ۹ نشریه حوزه مالی تشکیل می دهند. یافته ها: یافته­ ها نشان داد که ۶۶/۶% از نشریات از سوی دانشگاه های دولتی و ۳۳/۴% از سوی سایر مراکز منتشر می شوند. ۳ نشریه در رتبه A بانک اطلاعات نشریات کشور و بقیه در رتبه های B وC  قرار دارند. هیچ نشریه ای با رتبه A+ قرار نداشت. میانگین شاخص آنی و ضریب تاثیر به ترتیب در نشریات حسابداری ۰/۰۱۸ و ۰/۲۵۳ و در نشریات مالی ۰/۰۱۵ و ۰/۱۲۳ بوده است. تنها یک نشریه در ۶ پایگاه داخلی و ۴ پایگاه بین ­المللی نمایه می ­شود. ۱۸% از نشریات در ۸۰% این پایگاه ­ها و مابقی در کمتر از آن نمایه می­ شوند. در جمع ­بندی، دو نشریه "پژوهش ­های حسابداری مالی" و "دانش مالی تحلیل اوراق بهادار" در رتبه اول این حوزه قرار گرفتند. نتیجه گیری: به طور متوسط نشریات حسابداری ضریب تاثیر و استناد تجمعی بالاتری نسبت به نشریات مالی دارند. در نشریات مالی، کیفیت مقالات و در نشریات حسابداری، نمایه در پایگاه های معتبر بین ­المللی باید مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Scientific journals, Accounting journals, Financial journals, Scientometrics, Impact factor, Iran, نشریات علمی, نشریات حسابداری, نشریات مالی, علم سنجی, ضریب تاثیر, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.