تحلیلی بر مزایا و معایب رمزارز ها از منظر حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده سمیعی

چکیده

در دنیای امروز ورود به بازار رمزارزها و ارزهای دیجیتال از ارزش و اهمیت بسیار بالایی برای کشورهای جهان برخوردار است. رمزارز ها (کریپتوکارنسی Cryptocurrency) شکل مجازی پول هستند. این ارز ها بعنوان یک واحد پولی یا واسطه تبادل بر پایه اینترنت تعریف می شوند که ویژگی هایی مشابهی با پول فیزیکی دارند. با این حال تراکنش های انتقال سرمایه را به صورت آنی و بدون مرز بین افراد صورت می دهند. رمزارزها به صورت غیرمتمرکز کنترل میشوند که در مقابل نظامهای بانکداری متمرکز قرار میگیرد. طبق گفته ی صاحبنظران رمزارزها می توانند کارکردهایی را که پول های سنتی در اقتصاد به عهده دارند؛ در دنیای واقعی ایفا نمایند. ویژگی های قابل توجه رمزارزها -که توسط ساتوشی ناکوموتو در سال ۲۰۰۹ مشاهده شده است- به ما امکان می دهد معاملات فوری، ایمن، ارزان و ناشناس مختلفی را انجام دهیم و علت اقبال عمومی به این بازار ،ماهیت غیرمتمرکز، نگهداری بی دردسر و قابلیت نقدشوندگی آسان است که از مزایای کم نظیر این بازار است و با توجه به کارکردهای تسهیل کننده در زمینه ی پرداخت،مورد استقبال کشورها و بازارهای مالی قرارگرفته اند. با نگاهی به اقتصاد جهانی می توان دریافت که مرز تراکنش های مالی از کشورها عبور کرده است به همین دلیل نیاز به همکاری رو به گسترش نهادهای مختلف در سطح جهانی از قبیل بانک های معتبر بین المللی با هدف تسهیل هرچه بیشتر تجارت جهانی وجود دارد و قطعا در این مسیر یکی از این بهترین ابزارها و راه حل ها، رمزارزها می باشند ولی از آنجا که حوزه ای نوظهور و دارای فناوری های متنوع هستند،چالشهای پیشروی آن ها کم نیستند و بدون تردید تصمیم گیری در خصوص این ابزارهای فنآورانه، قانونگذاران را در معرض آزمونی سخت قرار میدهد. آزمونی که آشکارکننده محدودیتهای جدی و حتی ناتوانی در حوزه تصمیم گیری است که میتواند دربردارنده مخاطراتی گسترده باشد لذا دولتها باید قوانین و مقرراتی وضع کنند تا ضمن استفاده از مزایای رمزارزها، از خطرات احتمالی و ریسک حقوقی آنها جلوگیری به عمل آید و بررسی ابعاد حقوقی و ارائه راهکار برای حل و فصل اختلافات داخلی و خارجی در اولویت دولتها قرار گیرد. گام اول در مواجه با پدیده های نوظهور شناخت قوانین و مقررات در آن زمینه است لذا در این تحقیق به بررسی مسائل حقوقی رمزارزها و قوانین بین المللی فعلی و مزایا و معایب رمزارزها، پرداخته می شود و راه حل های ممکن برای آینده رمزارزها پیشنهاد می گردد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.