تحلیل محتوای مقالات حسابداری رفتاری (مطالعه موردی: دوفصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی جهش علوم مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MMEA01_0693
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه کامران راد

مربی، گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، تهران، ایران

بتول فانی

کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

سیدحسام وقفی

استادیار، گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، تهران، ایران

چکیده

موضوع این پژوهش تحلیل محتوای مقالات حسابداری رفتاری؛ مطالعه موردی: شناخت ویژگی های محتوایی مقالات منتشره در دوفصلنامه علمیحسابداری ارزشی و رفتاری وابسته به دانشگاه خوارزمی با همکاری انجمن حسابداری مدیریت ایران میباشد. جامعه آماری پژوهش حاضر تعداد ۹۸ مقالهمنتشر شده از ابتدای انتشار تا پایان سال ۱۳۹۹ است. هدف این پژوهش شامل بررسی تعداد مقالات، جنسیت، مرتبه علمی، مدرک تحصیلی، مشارکت انفرادیو گروهی، پرتولیدترین، گرایشهای موضوعی مقالات، نوع روش تحقیق و درصد استفاده از منابع فارسی و انگلیسی است. روش تحقیق، تحلیل محتوا کمیبوده و داده ها با استفاده از پرسشنامه معکوس و به روش تمام شماری استخراج و به واسطه آمار توصیفی، به تحلیل جامعه آماری ۹۸ مقاله چاپ شده در ۱۰شماره دوفصلنامه علمی حسابداری ارزشی و رفتاری از ابتدای انتشار تا پایان سال ۱۳۹۹ پرداخته است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که در این مجلهدرصد مشارکت مردان به شکل چشمگیری بیشتر از زنان است. دانشیاران بیشترین مشارکت در تولید مقالات را دارند. محققان با مدرک تحصیلی دکتریبیشترین مشارکت را داشتهاند. در تولید مقالات تمایل به مشارکت گروهی بیشتر میباشد. پژوهشگران دانشگاه آزاد بیشترین مشارکت را در تولید مقالات ایندوفصلنامه دارند. آقای رمضانعلی رویایی با ۵ مقاله بهعنوان پرتولیدکننده ترین نویسنده بوده و پس از ایشان ۴ نویسنده با ۴ مقاله در رتبه دوم قرار دارند.بالاترین درصد مقوله موضوعی، مباحث اخلاقی در حسابداری و حسابرسی می باشد. نویسندگان از روش پرسشنامه ای و منابع انگلیسی بیشتر استفاده کرده اند.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، دوفصلنامه حسابداری ارزشی و رفتاری، دانش افزایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.