رویکرد تاب آوری و چابکی زنجیره تامین گردشگری در برابر ریسک های گردشگری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی جهش علوم مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MMEA01_0133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا فتحی

استادیار بخش تخصصی مدیریت صنعتی و فناوری، دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران

سمانه سبلانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی دانشگاه تهران، قم، ایران

چکیده

امروزه سازمان ها برای اینکه در جهان امروزی بتوانند دوام بیاورند باید مخاطرات و شوک های ناگهانی را مدیریت کنند . برای مدیریت بهتر حوادثو خطرات در زنجیره های تامین مختلف (چه کالایی و چه خدماتی) باید شاخص های مختلفی را مثل میزان تاب آوری ، چابکی و عملکرد سیستم هایاطلاعاتی و ...در زنجیره تامین سنجید. از آنجا که تنوع در صنایع گردشگری بالاست ، کوچکترین تغییر ممکن است به عنوان فرصت یا تهدید برای سازمانگردشگری (صنعت گردشگری) تلقی شود ، نیازها و سطح انتظارات گردشگران پیوسته در حال تغییر است و وجود تعداد زیاد هتل ها و تور های گردشگریموضوع رقابت و پاسخگویی را در این خدمت ، هرچه بیشتر نمایان می کند. گردشگری یک صنعت پر رونق و بسیار درآمد زا برای اغلب کشورها می باشد کهدر عصر حاضر اهمیت آن بر هیچ کس پوشیده نیست . ولی مانند هر صنعت دیگر ریسک های مختلفی دارد که مقابله با آن ها بسیار ضروری است. از جملهمخاطرات می توان به انواع بیماری های اپیدمی (کرونا ویروس ، آنفلانزا ، مالاریا و... )، وضعیت سیاسی و امنیت اجتماعی کشور میزبان ، نرخ ارز ، وجههجهانی کشور میزبان و ... اشاره کرد. صد البته شناسایی تمام مخاطرات آسان نیست و از آن مشکل تر شناسایی راه حل های مقابله یا کاهش مخاطرات است.پس از مرور برخی مقالات، بیشترین عوامل در کنترل و کاهش مخاطرات می توان به تاب آوری و چابکی زنجیره های تامین گردشگری اشاره کرد. تحقیقاتمختلفی در کشورهای مختلف انجام گرفته است . در این مقاله سعی بر آن داریم که به بررسی برخی مطالعات صورت گرفته بر روی زنجیره های تامینگردشگری و تاثیر تا ب آوری و چابکی بر ریسک های آن بپردازیم.

کلیدواژه ها

مدیریت زنجیره تامین گردشگری ، ریسک های زنجیره تامین ، تاب آوری زنجیره تامین ، چابکی زنجیره تامین، گردشگری، رویکرد تاب آوری و چابکی زنجیره تامین گردشگری در برابر ریسک های گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.