CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل تاثیر یادگیری از اشتباه بر بهره وری منابع انسانی با نقش میانجی کاهش مقاومت در برابر تغییرات شرکت های کوچک و متوسط (SME)

عنوان مقاله: تحلیل تاثیر یادگیری از اشتباه بر بهره وری منابع انسانی با نقش میانجی کاهش مقاومت در برابر تغییرات شرکت های کوچک و متوسط (SME)
شناسه ملی مقاله: NCMR03_077
منتشر شده در سومین کنفرانس ملی پژوهش های سازمان و مدیریت در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی نصر اصفهانی - دانشیار دانشگاه اصفهان
مریم یزدانی - فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت تحول دانشگاه اصفهان
مرتضی مجاوری - فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مدیریت تحول دانشگاه اصفهان

خلاصه مقاله:
اشتباه در فرآیند یادگیری، یادگیری کامل را فراهم می کند و پنهان کردن آن،یادگیری را متوقف یا گاهی منحرف می کند. اصولا اشتباه، جزئی از مهارت حل مسئله است. هدف پژوهش حاضر؛ تحلیل تاثیر یادگیری از اشتباه بر بهره وری منابع انسانی با نقش میانجی کاهش مقاومت در برابر تغییرات و روش پژوهش همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را مدیران و سرپرستان ۲۰ شرکت کوچک و متوسط استان اصفهان تشکیل داده اند که از بین ۳۰۰ نفر از مدیران و سرپرستان این شرکتها ۲۵۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی_طبقه ای متناسب با حجم نمونه انتخاب شدند و داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که شامل دو بخش مقدمه و سوالات پرسشنامه شامل ۴ سوال جمعیت شناختی و سوالات تخصصی (شامل ۴۵ سوال تخصصی در قالب طیف ۵ گزینه ای لیکرت) گردآوری شد. در این پژوهش برای سنجش روایی از روش روایی محتوایی و سازه و برای سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است،که نتایج حاکی از روایی و پایایی قابل قبول است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS۲۰ و AMOS۲۰انجام شد. مطابق یافته های پژوهش یادگیری از اشتباهات موجب افزایش بهره وری منابع انسانی در سازمان می گردد و در این بین نقش میانجی کاهش مقاومت اعضای سازمان در برابر تغییرات مورد تایید قرار می گیرد. در واقع نتایج بیان کننده این نکته کلیدی است که سازمانها و اعضایشان از اشتباهات درس گرفته ودر مقابل تغییرات سازمانی منعطف بوده تا بهره وری منابع انسانی در سازمان افزایش یابد.

کلمات کلیدی:
اشتباه، پذیرش اشتباه، یادگیری از اشتباه،کاهش مقاومت در برابر تغییر، بهره وری منابع انسانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1463218/