مقایسه سلوک در تعارض جاذب – جاذب با دافع – دافع دانشجویان روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پژوهش های سازمان و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCMR03_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین خوشنام

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

چکیده

هدف تحقیق مقایسه ی سلوک در تعارض از نوع حرکتی جاذب - جاذب با دافع – دافع دانشجویان روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بود. یافته های پیشین مدعی بودند که در تعارض جاذب - جاذب آزمودنی ها زودتر به تصمیم گیری خواهند رسید و در تعارض دافع – دافع تامل و فرار مورد انتظار است. مسئله تحقیق بررسی تجربی این پیش بینی ها بود. به این منظور تعداد ۸۷ دانشجوی رشته روان شناسی که از ترم اول سال تحصیلی ۱۳۹۹ – ۱۴۰۰ و در دو ترم متعاقب آن درس روان شناسی تجربی را انتخاب کرده بودند در آزمایش آزمایشگاهی شرکت کردند. در آزمایشی انفرادی و به کمک تعارض نگار در موقعیت تعارضی قرار گرفتند. برای داده پردازی از جدول و نمودار و شاخصهای آماری درصد و نسبت برای توصیف داده ها و از آزمون مجذورخی (همگونی) برای بررسی استنباطی استفاده شد. یافته ها به این ترتیب بودند که ۷۱/۳ از آزمودنی ها ترسیم را ترجیح داده بودند و فقط ۲۸/۷ عدم ترسیم داشتند. درحالی که درصد ترسیم تقریبا در هر دو گروه یکسان بود، اجتناب از ترسیم در تعارض دافع - دافع چهار بار بیشتر بود. مجذورخی محاسبه شده برابر با ۵.۹۷۱ بود. مقدار مجذورخی نشان داد که تفاوت معنی داری با اطمینان ۹۵% بین سلوک های ترسیم و عدم ترسیم در موقعیت های تعارضی جاذب – جاذب و دافع - دافع هست. از یافته ها معلوم شد که فرضیه تحقیق تایید می شود یعنی سلوک در موقعیت تعارضی جاذب - جاذب متفاوت از سلوک در موقعیت تعارض دافع – دافع دانشجویان روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر است. بعلاوه معلوم شد که آزمودنی ها در موقعیت تعارض حتی از نوع دافع - دافع، عمل کردن را بر فرار ترجیح می دهند. یافته اخیر با یافته های قبلی همخوانی ندارد.

کلیدواژه ها

تعارض، سلوک، دانشجو، آزمایشگاه، تعارض نگار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.