بررسی میزان رضایت شغلی مدیران کتابخانه های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مراکز استان ها

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-16-1_008

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف: تعیین میزان رضایت شغلی مدیران در کتابخانه­های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه­های عمومی کشور در مراکز استان­ها می باشد. روش: روش پژوهش، پیمایشی و ابزار مورد استفاده، پرسشنامه محقق­ساخته و جامعه آماری، همه مدیران کتابخانه­های عمومی در مراکز استان­‎ها به تعداد ۱۸۹ نفر است. یافته ها: بر اساس یافته­‎های پژوهش، میانگین رضایت شغلی مدیران کتابخانه­های عمومی ۵۴/۸۱ (حد مطلوب- ۱۳۵) است. اما با توجه به اینکه متوسط میانگین رضایت شغلی در این پژوهش ۸۱ می‎باشد، رضایت شغلی مدیران مورد مطالعه از حد متوسط اندکی بالاتر است. میانگین رضایت شغلی در ابعاد امکانات مادی و رفاهی شغل با میانگین ۴۷/۸ (متوسط میانگین- ۱۲)، خودشکوفایی با میانگین ۸۰/۱۴ (متوسط میانگین- ۱۸) و ماهیت شغلی با میانگین ۹۴/۲۰ (متوسط میانگین- ۲۱) پایین‎تر از حد متوسط، و میانگین رضایت شغلی در ابعاد رفتار مدیران ارشد با میانگین ۴۱/۱۵ (متوسط میانگین-۱۲)، روابط متقابل با میانگین ۵۵/۱۱ (متوسط میانگین=۹) و ثبات شغلی با میانگین ۴۴/۹ (متوسط میانگین- ۹) بالاتر از حد متوسط است. فرضیه ۱ مبنی بر این که رضایت شغلی مدیران از بعد امکانات مادی و رفاهی شغل به نحو معنی‎داری کمتر از ابعاد دیگر است، تایید شد اما فرضیه ۲ مبنی بر وجود تفاوت معنی‎دار بین میانگین رضایت شغلی کتابداران بر حسب رشته تحصیلی مورد تایید قرار نگرفت. اصالت/ارزش: این پژوهش برای آگاهی از رضایت شغلی مدیران در کتابخانه های عمومی است، همچنین مسائل اساسی را در رشته کتابداری و اطلاع رسانی مطرح می کند که نیاز به پژوهش های عمیق تر را می طلبد.  

کلیدواژه ها:

Occupational satisfaction ، Managers ، Public libraries ، Iran Public Libraries Foundation. ، رضایت شغلی ، مدیران ، کتابخانه های عمومی ، نهاد کتابخانه های عمومی کشور.

نویسندگان

حسن اشرفی ریزی

Isfahan University of medical sciences

زهرا کاظم پور

Payam-e Nour University of Shahreza

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Baron, R. (۱۹۸۶). Behavior in organizations. New York: Allyn and ...
  • Pors, N. (۲۰۰۳). Job Satisfaction among Library Managers: a cross ...
  • Siggins Jack A. (۱۹۹۲). Job satisfaction and performance in a ...
  • Tsigilis,N; Koustelios, A. (۲۰۰۴). Multivariate relationship and discriment validity between ...
  • اشرفی‎ریزی، حسن (۱۳۸۲). بررسی میزان رضایت شغلی کتابداران شاغل در ...
  • باقری، فاطمه (۱۳۷۸). بررسی میزان رضایت شغلی کتابداران کتابخانه ...
  • حریری، نجلا (۱۳۸۱). مقایسه میزان رضایت شغلی کتابداران شاغل در ...
  • قاضی میرسعید، جواد (۱۳۸۳). بررسی تاثیر عوامل درونی و بیرونی ...
  • محمد زاده، فرید (۱۳۷۸). بررسی میزان رضایت شغلی نیروی انسانی ...
  • نفیسی کیا، خسرو (۱۳۷۹). بررسی میزان رضایت شغلی کتابداران کانون ...
  • نمایش کامل مراجع