بررسی و مقایسه اشتراک دانش در میان کتابداران عضو گروه های بحث الکترونیکی علوم کتابداری و اطلاع رسانی ایران، آمریکا و استرالیا
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 159
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PUBLIJ-20-1_008
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401
چکیده مقاله:
هدف: پژوهش حاضر بر آن است تا وضعیت اشتراک دانش در میان کتابداران عضو گروه بحث الکترونیکی علوم کتابداری و اطلاع رسانی ایران، آمریکا و استرالیا را مورد مقایسه قرار دهد.
روش: روش پژوهش حاضر پیمایشی و از نوع کاربردی است. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند، ۴۶۰ نفر که بیشترین آمادگی خود را برای پاسخگویی به پرسشنامه طی دوره ۷ ماهه ۱/۸/۱۳۸۹ (۲۳/۷/۲۰۱۰) تا ۱/۳/۱۳۹۰ (۲۲/۳/۲۰۱۱) در گروه بحث اعلام نمودند، به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. از ۴۶۰ پرسشنامه توزیع شده، ۴۰۰ پرسشنامه (۸۷ درصد) به طور کامل بازگردانده شد.
یافته ها: پس از تجزیه و تحلیل نتایج مشخص شد که رفتار کتابداران عضو هر سه گروه بحث نسبت به اشتراک دانش، فعال و نگرش آنها نسبت به این فعالیت خوش بینانه است. طبق یافته ها، دانش کتابداران عضو گروه بحث ایران در سطح پایین تری نسبت به دانش کتابداران عضو دو گروه دیگر است. بین دانش، نگرش و رفتار کتابداران عضو هر سه گروه بحث نسبت به اشتراک دانش، به تفکیک، تفاوت معنی داری مشاهده شد. همچنین مشخص شد که تفاوت هایی میان دیدگاه کتابداران عضو هر سه گروه بحث نسبت به عوامل فردی، سازمانی و فن آوری موثر بر اشتراک دانش وجود دارد. بین شدت تاثیر عوامل مشوق و بازدارنده بر اشتراک دانش در میان کتابداران عضو هر سه گروه بحث تفاوت معنی داری مشاهده شد. افزون بر این، کتابداران عضو هر سه گروه بحث، بیشتر از ابزارهای الکترونیکی برای اشتراک دانش بهره می بردند؛ اما میزان استفاده آنها از ابزارها متفاوت بود. به طور کلی، اشتراک دانش در میان کتابداران عضو گروه بحث استرالیا و آمریکا، به ترتیب، مناسب تر از وضعیت اشتراک دانش در میان کتابداران عضو گروه بحث ایران ارزیابی شد.
اصالت/ارزش: این پژوهش برای نخستین بار موضوع اشتراک دانش را بر اساس مولفه های رفتار، دانش، و نگرش کتابداران در میان کتابداران عضو گروه بحث الکترونیکی علوم کتابداری و اطلاع رسانی ایران، آمریکا و استرالیا مورد بررسی قرار داده است
کلیدواژه ها:
knowledge sharing ، librarians ، ALA ، ALIA ، LIS ، اشتراک دانش ، کتابداران ، گروه بحث الکترونیکی کتابداری ایران ، گروه بحث الکترونیکی انجمن کتابداری آمریکا ، گروه بحث الکترونیکی انجمن کتابداری استرالیا.
نویسندگان
محمد حسن زاده
Department of KIS, Tarbiat Modares University
رقیه قربانی بوساری
Tabriz University of Medical Science
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :