بدیلی برای اف .آر.بی.آر؟

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 93

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-20-1_002

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف: هدف این مقاله، ارائه طرحی پیشنهادی به عنوان جایگذینی برای اف. آر. بی. آر. است. روش: مقاله حاضر به روش مطالعه سندی انجام گرفته است. یافته ها: در این طرح، هر پدیده از جمله پدیده های کتابشناختی از طریق چند رویکرد مورد بررسی و تحقیق قرار می گیرد. ابتدا موجودیت هر پدیده مطرح می شود و طبیعی است که موجودیت هر پدیده نیازی به استدلال ندارد بلکه واقعیتی است که با سه عنصر عنوان، مولف (تنالگان) و موضوع در عالم معرفت شناسی قوام و موضوعیت می یابد. آنگاه با رویکرد پنداری به توصیف و بیان بیشتر درباره هر سه عنصر فوق پرداخته می شود و چنانچه شناسه های اضافی در مسیر سه عنصر وجود داشته باشد ذکر می گردد. در ادامه با توجه به رویکرد مکانی و زمانی، زمینه حضور و ظهور پدیده مورد بررسی قرار می گیرد و شناسه ها و مطالبی که روشنگر این دو ویژگی پدیده است ذکر می شود. آنگاه به اصلی ترین رویکرد درباره پدیده که همانا ویژگی ها و چگونگی حضور و ظهور آن است پرداخته می گردد و اینکه با توجه به مخاطبان نوع جلوه اثر ( متن اثر، ترجمه، چکیده، گزیده، ویرایش، شرح و حاشیه) و مسیر تحول آن مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین نحوه برخورد مخاطبان با آن از قبیل اقبال و یا ادبار، نمایه شدن، ضریب تاثیر و هر آنچه که ویژگی این موجودیت را بهتر می نمایاند مطرح می شود. در ادامه در تاثیر و تاثری که پدیده کتابشناختی در فرد و جمع داشته است، ذکر می گردد. در آخرین بخش، دو رویکرد ساختاری و مقداری که حاوی دقیق ترین اطلاعات ساختاری و مقداری به لحاظ نوع، سبک، کم و کیف و مانند آن است، مطالعه می شود. اصالت/ارزش: انواع قالب های سازماندهی و رده بندی چون دابلین کور، مارک، تی. آی. ای. و مودس، تاکسونومی ها، فولکسونومی ها به بازار آمده اند که هر یک گوشه ای از مشکلات را حل نموده اند و مشکلات و محدودیت هایی هم به همراه دارند. اف .آر. بی. آر نیز نمونه ای از آن است که آن هم به دلیل مشکلات اجرایی کمتر عملیاتی شده و مجریان رغبتی اندک برای استفاده از آن از خود نشان داده اند. نویسنده در این مقاله رویکردی جدید به مسئله هستی شناسی ها و یا بهتر است گفته شود هستی نگاشت ها دارد که می تواند جایگزینی برای اف آربی آر باشد.  

نویسندگان

غلامرضا فدائی

Faculty of Information Science and Knowledge Studies, University of Tehran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bean, C. & Green, R. (۲۰۰۱). Relationships in the Organization ...
  • Bloomflieds, M. (۲۰۰۱). Indexing- Neglected and poorly understood. Cataloging & ...
  • Maltby, A. (۱۹۷۵). Sayer’s Munual/Classification Fiilibraminsthe. London: Andre Deutshcl/ Agratton ...
  • ابراهیمی دینانی، غلامحسین (۱۳۸۹). فلسفه و ساحت سخن. تهران: هرمسحری، ...
  • حسینی بهشتی، ملوک السادات (۱۳۹۱). تبدیل اصطلاحنامه به هستی شناسی. ...
  • زانگ، یین و سالایا، آتنا (۱۳۹۰). اجرای اف. آر. بی. ...
  • ستیس، والتر ترنس (۱۳۵۵). فلسفه هگل. ترجمه حمید عنایت. تهران: ...
  • صنعت جو، اعظم (۱۳۹۱ ). عملکرد هستی شناسی ها در ...
  • عربگری، لیلا (۱۳۹۱). بررسی میزان بهره گیری از استانداردهای ابرداده ...
  • فدائی، غلامرضا (۱۳۸۹ الف). طرحی نو در طبقه بندی علوم. ...
  • فدائی، غلامرضا (۱۳۸۹). مقدمه ای بر هویت کتابداری و اطلاع ...
  • کشاورز، حمید (۱۳۹۱). هستی شناسی ها: پل هایی برای جزیره ...
  • نمایش کامل مراجع