اثر محلول پاشی سولفات نیکل و اوره بر رشد زایشی و ویژگی های کمی و کیفی میوه توت فرنگی رقم پاجارو (Fragaria ananassa Duch. cv. Pajaro)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 67

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STGC-2-3_005

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

چکیده مقاله:

چکیده در این پژوهش، اثر محلول پاشی سولفات نیکل و اوره بر رشد زایشی، عملکرد و برخی ویژگی های کیفی میوه توت فرنگی مطالعه شد. گیاهان دختری ریشه دار شده توت فرنگی، رقم پاجارو، در گلدان های ۳ لیتری در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز کاشته شدند. گیاهان مستقر شده در مرحله ۴ تا ۵ برگی با سولفات نیکل در غلظت های صفر، ۱۵۰، ۳۰۰ و ۴۵۰ میلی گرم در لیتر و اوره در غلظت های صفر و ۲ گرم در لیتر محلول پاشی شدند. عملکرد، وزن اولین، دومین و سومین میوه، نسبت طول به قطر میوه، تعداد گل آذین و تعداد گل در گل آذین از ویژگی های مورد نظر رشد زایشی و ویتامین ث، درصد مواد جامد محلول و اسید کل از ویژگی های کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمار ۳۰۰ میلی گرم در لیتر سولفات نیکل بدون اوره باعث افزایش معنی دار عملکرد، وزن میوه های اولیه و ثانویه و تعداد گل آذین نسبت به شاهد شد. هم چنین تیمار ۳۰۰ میلی گرم در لیتر سولفات نیکل همراه با ۲ گرم در لیتر اوره بیشترین میزان اسید کل (۷۵/۰ درصد) را دارا بود. در مجموع، محلول پاشی سولفات نیکل با غلظت ۳۰۰ میلی گرم در لیتر همراه با ۲ گرم در لیتر اوره برای افزایش عملکرد توت فرنگی پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها:

Keywords: Nickel ، Urea ، Strawberry ، Yield. ، واژه های کلیدی : نیکل ، اوره ، توت فرنگی ، عملکرد