جنبه های روانی اجتماعی در بر خورد با اجساد قربانیان بلایا و بازماندگان آنها
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی بهداشت، درمان و مدیریت بحران در حوادث غیرمترقبه
- کد COI اختصاصی: ICHMCM03_175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1035
نویسندگان
دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی – گروه پرستاری
دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی – گروه پرستاری
دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی – گروه پرستاری
چکیده
وجود تعداد بی شماری از اجساد قربانیان بلایا باعث ایجاد عدم اطمینان و ترس فوق العاده ای در بین افراد باقیمانده در محـل می شود که این موضوع با اطلاعات نادرست افراد مبنی براینکه ا جساد موجود سبب بروز تهدیدهای همـه گیـر شـناختی مـی شود ، تشدید می گردد . علاوه بر این باعث بروز احساس تنش روحی و سوگ عمده ای می شـود کـه بـه نوبـه خـود در ایجـاد واکنش های هیجانی مؤثر است که رفتارهای ناشی از آنها به سختی کنترل می شود . این موقعیت های خاص نیازمند مداخلا ت روانی - اجتماعی هم برای افراد و هم برای جامعه می باشد . آسیب پذیری افراد از فرایندی پویا ناشی می شود و عوامل گوناگونی در به وجود آمدن آسـیب هـای روانـی، هیجـانی و سـایر مشکلات رفتاری افراد دخیل هستند . عوامل فرهنگی و اجتماعی نیز علاوه بر جنسیت در میـزان ایـن آسـی ب پـذیری موثرانـد . بازماندگان افراد قربانی با توجه به میزان آسیب پذیری از پیامد های متعدد این واقعـه ماننـد سـوگ، اخـتلالات روانـشناختی ) مانند اختلال استرس پس از سانحه ) و بحران های هیجانی حل نشده و غیره متأثر می شوند . این بازماندگان نیازمند بهره منـد شدن سریع از خدمات بهداشت روانی یا حمایت های روانی اجتماعی خواهند بود . علاوه براین اعضای تیم کمک های اولیه کـه مسئول اداره کردن و انتقال اجساد و بقایای انسانی هستند، نیز نیارمند این حمایت ها می باشند . شایان ذکر است که در اغلب موارد این افراد داوطلبین و نظامیان ناآگاه از آموزش های روانی اجتماعی هستند . دسترسی به اطلاعـاتی کـه صـحیح، شـفاف، متناسب و به موقع برای کنترل هیجانات اعضای خانواده و عموم مردم بسیار حائز اهمیت است . ما در این مقاله برآنیم تا ضمن بررسی وضعیت روانی و هیجانی بازماندگان و نیز افراد مـسئول جمـع آوری ایـن قربانیـا ن، کـه تاکنون کمتر به آن پرداخته شده است، بپردازیم و راهکار هایی را برای ارائه خدمات روانی اجتماعی به این افراد تبین کنیم .کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.