بررسی و تحلیل استفاده از هوش مصنوعی در خلاقیت و ایجاد هنرهای تجسمی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین همایش ملی هنرهای معاصر و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ARTCONF01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه الزهرا دستوری

دانشجوی کارشناسی ارشد هنرهای رایانه ای،دانشگاه هنر اسلامی تبریز

یونس سخاوت

دانشیار دانشکده چند رسانه ای،دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

در شرایطی که در عصر امروز تکنولوژی و فناوری جایگاه خود را در جنبه های مختلف زندگی انسانها پیدا کرده، در مرحله نخست باهدف سادهسازی دشواریها و در مرحله بعد به منظور ارتقاء بخشیدن به سطح کیفی امور از آن استفاده میشود. یکی از چالشهای مطرح در این زمینه این است که آیا آثار تجسمی، موسیقیایی، آوایی و سایر آثار تولید شده توسط هوش مصنوعی را میتوان در چهارچوب آثار هنری و خلاق جای داد؟! ازآنجاییکه در صورت تایید این امر، تحول عظیمی در تولید آثار هنری ایجاد میشود، لزوم مطالعه و فعالیت در این زمینه در کشور ما و نیز بومیسازی این فناوریها امری حائز اهمیت است. این پژوهش به روش توصیفی و مطالعه موردی در جهت بازنگری، بررسی و تحلیل تعدادی از مطالعات مطرح در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در هنر انجام گرفته است تا جایگاه این امر در دنیای هنر و خلاقیت مورد بررسی قرار گیرد. در این پژوهش، مشخص میشود که تعریف هنر امری پویا بوده و در راستای رشد فناوری همواره در حال تغییر است لذا تعریف ثابتی برای آن قابل بیان نیست. باتوجهبه تعریف خلاقیت، هوش مصنوعی میتواند بهعنوان ابزاری خلاق و قدرتمند در زمینه تولید آثار هنری به شمار آید و با استفاده از آن تولید آثار هنری با سرعت و سهولت بیشتری انجام گیرد. در صورت مطالعه و توسعه این فناوری میتوان آیندهای را متصور شد که رایانه ها بهعنوان همکار خلاق هنرمندان، نوازندگان، نویسندگان، طراحان و مهندسان خلاق باشد.

کلیدواژه ها

هنر، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، خلاقیت، خلاقیت ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.